Studiul a concluzionat ca trei sferturi din cele 275 de variante de cereale comercializate in Marea Britanie au un nivel foarte mare de zahar, o cincime sunt mai sarate decat ar fi indicat, iar 7% au foarte multe grasimi saturate.
Unul dintre specialisti, Sue Davies, a declarat ca "desi producatorii au facut eforturi mari sa reduca nivelul sarii din cereale, tot am descoperit produse care contin prea multa sare sau prea mult zahar. In ciuda imaginii sanatoase pe care doresc sa o promoveze, unele cereale contin prea multe grasimi saturate. In aceasta perioada cand lumea intreaga este preocupata de problema obezitatii si a bolilor legate de obezitate, suntem ingrijorati de faptul ca majoritatea cerealelor destinate copiilor nu sunt deloc sanatoase". Pe de alta parte, Asociatia Producatorilor de produse din cereale sunt de parere ca aceste alimente "sunt insignifiante din punct de vedere nutritional" - raportat la cerintele unei diete echilibrate. (D.M.)
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro