Dupa ce a perfectat transferul lui Griffiths, australianul fiind detinut de Rapid in co-proprietate cu FC National, Rapid a mai adus un atacant: Iannis Zicu, fotbalist legitimat la Inter Milano, dar imprumutat in ultimele sezoane la AC Parma si Dinam
Dupa ce a perfectat transferul lui Griffiths, australianul fiind detinut de Rapid in co-proprietate cu FC National, Rapid a mai adus un atacant: Iannis Zicu, fotbalist legitimat la Inter Milano, dar imprumutat in ultimele sezoane la AC Parma si Dinamo. "Zicu este jucatorul nostru", a spus George Copos, principalul actionar al clubului de sub Grant, care nu a dorit sa faca alte comentarii. Ieri, Copos s-a intalnit la "Crowne Plaza" cu Ioan si Victor Becali pentru parafarea actelor, declarand dupa discutii ca totul este in regula: "Gata, s-a inchis!". De asemenea, Zicu a fost prezent ieri la sediul firmei "Becali Sport", semnand intelegerea cu Rapid.
Conform unor surse din cadrul gruparii giulestene, sefii rapidisti au ajuns inca de marti seara la o intelegere cu Inter, club care il are in proprietate pe Zicu, pentru un imprumut de un sezon al atacantului. Daca jucatorul va confirma, Rapid va avea prima optiune pentru achizitionarea definitiva a fotbalistului.
Mutarea facuta de Rapid este cu atat mai importanta cu cat, in ultimele zile, Dinamo a incercat cu tpate mijloacele sa obtina din nou imprumutul lui Zicu, dar directorul tehnic al echipei italiene, Marco Branca, i-a spus atacantului ca in acest sezon Inter va alege unde va juca. Branca i-a explicat ex-dinamovistului faptul ca pana acum l-a imprumutat la Parma si Dinamo, la dorinta lui Zicu si a impresarilor sai.
N. Badea: "N-a fost alegerea lui!"
Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a declarat ieri ca transferul lui Zicu la Rapid a fost realizat la interventia lui Mircea Lucescu, tehnicianul lui Sahtar Donetk. "Stiam de marti seara de acest transfer. Zicu a fost in curtea lui Dinamo, insa altcineva a vrut sa ajunga la cu totul alta echipa. Cand noi ne-am interesat de el, ni s-a spus ca il putem lua doar daca il cumparam. Mircea Lucescu a intervenit pe langa Moratti, iar acum Zicu s-a dus la Rapid sub forma de imprumut pe un an. Totul se leaga", a spus Rednic. Presedintele Consiliului de Administratie al lui FC Dinamo, Nicolae Badea, a afirmat ca nu stie daca decizia lui Zicu de a juca la Rapid ii apartine fotbalistului. "Iannis este format la Dinamo si nu stiu daca alegerea ii apartine. E jucatorul lui Inter si, din cate am inteles, italienii au decis unde merge jucatorul. Ne pare rau ca nu l-am putut aduce sa joace la Dinamo. Pana la urma e important ca Iannis sa joace in campionatul romanesc, unde, in mod sigur, va atrage atentia din nou", a precizat Badea.
Fotbalist de imprumut
Zicu a evoluat in perioada 2000-2002 la Dinamo, fiind imprumutat la Poiana Campina si, ulterior, la FC Farul Constanta in perioada 2002-2003. La inceputul sezonului 2003/2004 revine la Dinamo, de unde este achizitionat, in ianuarie 2004, de catre Inter Milano, contra sumei de 2,5 milioane de euro, care l-a cedat imediat la AC Parma. De asemenea, atacantul roman a fost imprumutat pentru sezonul 2004/2005 la aceeasi echipa. In returul sezonului 2004/2005 Zicu a revenit, sub forma de imprumut, la Dinamo. In prima divizie, Zicu a evoluat in 53 de partide, inscriind 15 goluri, in timp ce in a doua liga a evoluat sase meciuri, marcand patru goluri. De asemenea, atacantul a evoluat noua partide in Serie A, nereusind sa marcheze. Pentru prima reprezentativa, Zicu a evoluat in doua partide, cu Armenia si Japonia. (MIG)
Meir il promite pe Mazilu
Nati Meir a anuntat ca doreste sa investeasca la Rapid, urmand sa faca o oferta de 2.000.000 de eruo pentru a-l aduce in Giulesti pe atacantul Sportului, Ionut Mazilu. Meir sustine ca avocatii sai au discutat deja cu George Copos, dar a precizat ca principalul actionar al Rapidului "nu-l are la inima". "In acest caz, actionar la Rapid va deveni fiul meu, Or Meir, care are 15 ani", a spus Nati Meir. Acesta a mai spus ca daca Vasile Siman, patronul "studentilor", va refuza oferta sa pentru Mazilu, atunci il va aduce la Rapid pe Yaniv Katan. Acesta este un atacant israelian de 25 de ani (24 de selectii pentru nationala tarii sale; cinci goluri) care a evoluat la Maccabi Haifa si la West Ham United (la gruparea engleza, unde a fost transferat pentru 150.000 de euro, a fost legitimat doar in returul sezonului 2005-2006, insa in luna mai a plecat deoarece nu a jucat decat doua meciuri ca titular si alte sase ca rezerva). (MIG)
Giulestenii au incheiat in "alb" turneul francez
Repetitie pentru Supercupa
Dupa 0-0 cu Le Mans, Rapid a remizat fara gol si cu Tours
Intre timp, Rapid a remizat, marti seara, cu FC Tours (Ligue 2), scor 0-0, in ultimul meci de pregatire din cadrul turneului din Franta (in prima partida, giulestenii au remizat, tot 0-0, cu gruparea de prima liga Le Mans). La intalnirea cu Tours, R. Lucescu, antrenorul Rapidului, a folosit o echipa pe care intentioneaza sa o trimita pe teren sambata, la Supercupa Romaniei, contra campioanei Steaua (dupa incidentele de la Petrosani, din ultima etapa a sezonului trecut, Rapid nu poate miza pe suspendatii D. Coman, M. Constantin, Maftei si R. Stancu). Astfel, Rapid a jucat in formula Minca (46 Marinescu) - N. Constantin (46 M. Constantin), Perja (46 Maftei), Sapunaru - Badoi (46. Art. Karamian), N Grigore (46 R. Stancu), E. Dica (46 Val. Negru), I. Stancu - Buga, Burdujan (80 A. Petrescu), Vasilache (46 Griffiths). Partida, care s-a disputat la Saint-Cyr-sur-Loire, o mica localitate situata la 5 km de Tours, l-a avut in prim-plan pe Griffiths, care a evoluat in repriza a doua desi sosise in cantonamentul echipei cu o seara inainte. De asemenea, dupa meci, rapidistii l-au sarbatorit pe E. Dica pentru cei 24 de ani impliniti. Rapid urma sa soseasca aseara in Romania. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.