Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a suspendat, ieri, prin ordin, avizul Sectiunii de Urbanism si Zone Protejate pentru ansamblul rezidential care ar urma sa se construiasca in Parcul Bordei. Biroul de presa al Ministerului Culturii s
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a suspendat, ieri, prin ordin, avizul Sectiunii de Urbanism si Zone Protejate pentru ansamblul rezidential care ar urma sa se construiasca in Parcul Bordei. Biroul de presa al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) afirma, intr-un comunicat, ca Adrian Iorgulescu a decis sa ia aceasta decizie dupa ce a luat nota de sesizarile presei si de contestatia depusa de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Potrivit sursei citate, avizul Sectiunii de Urbanism si Zone Protejate referitor la "Studiul istoric de fundamentare, delimitarea zonei de protectie a monumentelor istorice si regulamentul acesteia, aferente Planului Urbanistic Zonal Bd. Mircea Eliade - Str M. Turgheniev, Sector 1, Bucuresti" avea ca obiect "doar modalitatea de protejare a monumentelor istorice aflate in vecinatate (Parcul Herastrau si lotizarile Jianu - Bordei) si nu constituie, in sensul legii, avizul necesar emiterii autorizatiei de construire". Biroul de presa al MCC mai arata ca, potrivit prevederilor legale, utilizarea terenurilor pentru constructii sau pentru amenajarea unor spatii plantate face obiectul exclusiv al aprobarii si al autorizarii date de catre Consiliul General al Capitalei sau, dupa caz, de catre Consiliul Local al Sectorului 1. "Precizam si faptul ca, MCC doar consacra, prin avize, deciziile luate de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, for stiintific consultativ instituit prin lege pentru protectia monumentelor istorice", se mai spune afirma in documentul citat. Ordinul ministrului a fost emis in scopul reanalizarii de catre Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a intregii documentatii care a stat la baza emiterii respectivului aviz. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a solicitat ministrului Culturii si Cultelor sa-si revoce avizul dat investitorului Costica Constanda de a ridica mai multe constructii in Parcul Bordei. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.