A inventat primul festival de film din Romania, Festivalul DaKINO. Este cunoscut si pentru realizarea ""Noptii devoratorilor de publicitate"". A facut o calatorie in jurul lumii in 80 de zile, scrie carti, face emisiuni tv, cocheteaza cu operatoria s
A inventat primul festival de film din Romania, Festivalul DaKINO. Este cunoscut si pentru realizarea ""Noptii devoratorilor de publicitate"". A facut o calatorie in jurul lumii in 80 de zile, scrie carti, face emisiuni tv, cocheteaza cu operatoria si regia de film. Nonconformistul Dan Chisu implineste astazi 51 de ani. ""Oportunismul face parte din viata""
""In general, nu-mi place sa ma autodefinesc. Mi-e greu sa ma autodefinesc, pentru ca sunt nonconformist si destul de instabil, asa ca ar trebui sa ma definesc in fiecare dimineata sau in fiecare luna sau in fiecare an. Daca e placut sa fii unul dintre cei mai curtati burlaci ai Romaniei? Pe hartie doar. In realitate nu e chiar asa. Nu e placut, pentru ca esti prea repede judecat si la randul tau judeci prea repede. Te gandesti: «Ce vrea fata asta de la mine?» sau ea se gandeste: «Astea sunt texte!». Deci nu e foarte placut. Nu sunt nici un mare cuceritor. Sunt destul de timid de felul meu. Bilantul se facea pe vremuri. Ziua de nastere era un moment in care, de obicei, iti promiteai tot felul de lucruri. Spuneai: «De la ziua mea ma las de fumat, nu mai beau, nu mai mint!». Era oricum o chestie, pe la jumatatea anului in care puteai sa-ti acorzi o promisiune si pe care, daca nu o respectai, puteai sa o reinnoiesti la sfarsitul anului, de Revelion. In general, ne facem promisiuni majore de Revelion si de ziua noastra. De la 40 de ani incoace nu imi mai promit nimic, multumesc lui Dumnezeu ca pot sa ma bucur de viata. Doar ma ingrozesc ca mai trece un an. Am facut foarte multe lucruri in acest an din punct de vedere profesional. A fost un an foarte plin. Am fost in Mediterana, am fost in Peru.... Am facut emisiunea «Mananc, deci exist». Am o groaza de realizari profesionale. In general ma plictisesc repede, trebuie sa fac in fiecare an altceva. Anul ce vine sper sa fac o emisiune despre fenomenele paranormale. Gatitul este un hobby, asta va fi altceva. Ma intereseaza modalitatea de comunicare si cum se poate manipula, iar acest fenomen paranormal manipuleaza foarte usor. Si tot anul ce vine sper sa fac un film artistic. De mult vreau sa fac asta. Tot promit si vad ca nu prea ma tin de cuvant, asa ca ar trebui nici sa nu mai promit. Festivalul de film DaKINO merge inainte. Cand l-am facut a fost o oportunitate, pentru ca nu exista asa ceva. Acum, imi ramane doar sansa de a fi primul. Orice mi s-ar intampla, oricat de rau il voi face, oricat de bine isi vor face altii treaba, eu am un statut de neridicat, acela de a fi primul. Exista si un aspect care imi displace: ma cam las pe-o ureche si nu e bine. In ceea ce priveste festivalul de film publicitar, cand l-am facut am fost un oportunist. M-am prins exact cand trebuie sa fac, ce trebuie sa fac. De fapt, oportunismul face parte din viata. Ocazia este o fiinta ingrozitor de paroasa in fata si cheala in spate. Daca nu o apuci cand vine in fata ta, la revedere!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.