Ancheta procurorilor in dosarul Rompetrol va fi finalizata saptamana viitoare. "Asa cum a spus saptamana trecuta si procurorul general Ilie Botos (foto), dosarele Rompetrol si Rafo sunt in curs de finalizare", a declarat purtatorul de cuvant al Parc
Ancheta procurorilor in dosarul Rompetrol va fi finalizata saptamana viitoare. "Asa cum a spus saptamana trecuta si procurorul general Ilie Botos (foto), dosarele Rompetrol si Rafo sunt in curs de finalizare", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc. El a precizat, citat de NewsIn, ca "in aceste dosare au mai ramas doar chestiuni procedurale". "Din ce ne-au spus procurorii care se ocupa de acest caz, in aceste dosare au mai ramas doar chestiuni procedurale si ei spera ca aceste chestiuni vor fi terminate saptamana viitoare, cand se va finaliza ancheta", a mai spus Cazanciuc.
Rompetrol acuza Parchetul de dezinformare
In replica la declaratiile oficialilor Parchetului General, grupul Rompetrol a solicitat ieri procurorilor "sa inceteze practica ilegala a dezinformarii opiniei publice cu privire la evolutia si continutul dosarului penal in care au fost pusi sub invinuire actionari si angajati ai grupului Rompetrol, precum si transmiterea catre presa de date si documente care nu au un caracter public, sunt tendentios selectate, din dosarul de urmarire penala". "Aflam cu suprindere din declaratia purtatorului de cuvant al Parchetului General ca in dosarul Rompetrol <<au mai ramas doar chestiuni procedurale>>, dar si faptul ca domnia sa spera ca aceste chestiuni <<vor fi terminate saptamana viitoare, cand se va finaliza ancheta>>. In dosarul Rompetrol sunt in continuare audiati martori, nu au fost inca intocmite rapoartele de expertiza, dupa cum nu au fost finalizate nici constatarile tehnico-stiintifice dispuse. In plus, nu au fost efectuate actele procedurale de urmarire penala dispuse prin varii comisii rogatorii", a declarat avocatul Cristian Iordanescu.
De altfel, ieri a fost audiat de procurori in acest dosar Petrica Grama, un fost director din cadrul ministerului Finantelor. Potrivit Rompetrol, oficialii din Parchet dezinformeaza cu buna stiinta opinia publica cu privire la stadiul real al anchetei in acest dosar, intr-o incercare de a acoperi nulitatea absoluta ce loveste intreaga activitate de urmarire penala "in vederea pronuntarii in data de 14 iulie 2006 a unui verdict de vinovatie prealabil finalizarii anchetei penale, de catre Procurorul General". Avocatul firmei Rompetrol arata ca urmarirea penala nu s-a incheiat, fiind asteptate rezultatele rapoartelor de expertiza, ale caror obiective constau in lamurirea situatiei ce ar putea fi imputata acuzatilor. "Nici macar prezentarea materialului de urmarire penala nu a fost realizata fata de invinuiti, astfel incat acestia sa poata beneficia de cadrul propice formularii de dovezi si aparari". (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.