Daca viitorul stadion de atletism se va construi pe terenul de langa turnul de parasutism din Complexul  „Lia Manoliu“, zeci de grupe de fotbal de copii si juniori vor fi evacuate de pe singurul teren de fotbal construit in Bucurest

Daca viitorul stadion de atletism se va construi pe terenul de langa turnul de parasutism din Complexul „Lia Manoliu“, zeci de grupe de fotbal de copii si juniori vor fi evacuate de pe singurul teren de fotbal construit in Bucuresti in ultimii 20 de ani.

In perspectiva gazduirii finalei Cupei UEFA 2009 la Bucuresti, Comitetul de Organizare al acestui eveniment sustine transformarea Stadionului „National“ intr-un stadion exclusiv pentru fotbal. In aceste conditii, atletismului i se va construi un nou stadion langa turnul de parasutism. Numai ca pe terenul aflat la umbra turnului se antreneaza cateva cluburi cu zeci de grupe de fotbal de copii si juniori, care in perspectiva unei evacuari fortate isi vor inchide portile. Transformarea CSN „Lia Manoliu“ intr-un santier, asa cum doresc Videanu, Sandu si Compania, va insemna decapitarea fotbalului juvenil bucurestean, intrucat in acest complex activeaza 40 la suta din copiii si juniorii Capitalei.

Totul a inceput de la ideea „stralucitoare“ a lui Videanu, Mircea Sandu, Ionut Lupescu, Gheorghe Florian si Ilie Floroiu, acestia visand peste noapte doua stadioane si peste 100 milioane de euro, bani de cheltuiala de la bugetul statului. Motivatia initiala a fost, vezi Doamne, organizarea la Bucuresti a finalei Cupei UEFA 2009. Intr-o totala contradictie cu ceea ce s-a vazut la aceasta Cupa Mondiala din Germania in materie de arene sportive, unde Mircea Sandu a fost observator, presedintele FRF a subliniat ideea transformarii „Nationalului“ intr-un stadion exclusiv pentru fotbal, desi UEFA nu a cerut asa ceva si nici banii nu ne dau afara din casa! Videanu a intrat in hora, Florian la fel, Lupescu nu putea zice nu, iar Floroiu s-a pomenit in fata faptului implinit, dar nu a deschis gura! Asa ca din gura Videanu si compania au inceput sa vada doua stadione, unul de fotbal, in locul actualului „National“, si unul de atletism. „Avem sprijinul Presedintiei, al consilierilor prezidentiali Belu si Bitang, al primului-ministru, avem tot sprijinul politic de care aveam nevoie, asa ca ne vom pune pe treaba“, a spus intr-o conferinta Mircea Sandu.

Prima greseala a 'visatorilor>>
S-a trecut imediat la realizarea unui proiect de anvergura la Institutul de Arhitectura „Ion Mincu“, acelasi institut realizand si incasand, in acest sens, in doi ani doua proiecte diferite. Deci, bani publici cheltuiti. Apoi, s-a cerut o hotarare de Guvern prin care proprietatea asupra Stadionului „National“ si a terenului 2 Metalul, unde ar fi trebuit sa se construiasca arena pentru atletism, sa treaca la Primaria Capitalei. „Gardianul“ laolalta cu mari personalitati ale atletismului, au tras semnalul de alarma asupra faptului ca pe terenul 2 Metalul nu exista loc destul pentru construirea unei arene atletice de 15.000 de locuri. Videanu si Sandu s-au facut ca nu aud si, ca atare, la sfarsitul lui mai, Guvernul a trecut proprietatea Stadionului National si a terenului Metalul la Primarie! Numai ca, surpriza! Dupa multe consultari, Videanu, Sandu, Florian si Floroiu, impreuna cu specialistii, si-au dat seama ca nu se poate construi pe Metalul deoarece nu este loc!!!!

Turnul care sta in calea primarului!
Observand ca au luat „teapa“, initiatorii bulibaselii din Complexul Sportiv National au evitat o recunoastere publica a greselii si au luat o noua hotarare „inteleapta“: stadionul de atletism se va construi pe terenul unde se afla turnul de parasutism!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.