unuia dintre premii, a mentionat ca a lucrat o vreme in Romania. La auzul acestei afirmatii, printul consort Philip a intrebat: "Romania? Doar nu te-ai dus sa lucrezi in vreunul dintre orfelinatele de acolo?". Dupa raspunsul negativ al studentului, d
unuia dintre premii, a mentionat ca a lucrat o vreme in Romania. La auzul acestei afirmatii, printul consort Philip a intrebat: "Romania? Doar nu te-ai dus sa lucrezi in vreunul dintre orfelinatele de acolo?". Dupa raspunsul negativ al studentului, ducele a continuat: "Foarte bine, sunt atat de multi incat ai crede ca sunt conceputi doar ca sa fie dusi la orfelinat", citeaza publicatia britanica "The Scotsman". Autoritatile romane sunt uluite. "E o lipsa de informare in legatura cu ceea ce se intampla in Romania, a afirmat Bogdan Panait, presedintele ANPDC. Cred ca ducele de Edinburgh stie situatia de pe vremea lui Ceausescu. Numarul copiilor institutionalizati a scazut foarte mult in ultimii ani. In prezent, mai sunt ingrijiti in centrele de plasament doar 28.000 de copii.
"Cred ca trebuie sa informam mai bine Occidentul despre schimbarile care au avut loc in Romania", a declarat, pentru Adevarul, Bogdan Panait, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului. Tony Allen, reprezentantul Organizatiei Romanian Orphans Appeal, a catalogat comentariile ducelui drept "dezgustatoare". "Nici in Marea Britanie sistemul de protectie nu e perfect", a recunoscut recent baroana Emma Nicholson. Ea a spus ca exista britanici care-si cresc copiii in cusca, la fel ca si unii romani saraci.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.