Reforma sistemului federal german promovata de cancelarul Angela Merkel a fost aprobata de ambele Camere ale Parlamentului.
Alcatuind cea mai importanta reforma institutionala care a avut loc in Germania dupa cel de-al doilea razboi mondial,
Reforma sistemului federal german promovata de cancelarul Angela Merkel a fost aprobata de ambele Camere ale Parlamentului.
Alcatuind cea mai importanta reforma institutionala care a avut loc in Germania dupa cel de-al doilea razboi mondial, noile masuri vor reduce in mod semnificativ influenta reprezentantilor landurilor asupra procesului legislativ de la nivel central. In schimb, landurile vor primi si mai multa autonomie in domeniile care se afla cu precadere sub sfera lor de jurisdictie, cum ar fi educatia, cultura sau politia. Reformele sunt orientate inspre o mai buna separare dintre puterile centrale si puterile landurilor.
Legislativul german a mai aprobat si cateva masuri fiscale menite sa reduca deficitul bugetar. Incepand cu 1 ianuarie 2007, informeaza BBC, taxa pe profit pentru companiile care realizeaza castiguri de peste 250.000 de euro va creste de la 42% pana la 45%.
De asemenea, se vor reduce scutirile de taxe pentru economii si se are in vedere cresterea TVA-ului pentru bunurile de larg consum de la 16% pana la 19%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.