Secretarul general al PSD Miron Mitrea, a spus, intr-un interviu acordat Rompres, ca social-democratii ar putea colabora cu CNSLR Fratia si lasa "poarta deschisa" negocierilor cu toate formatiunile politice dupa rezultatele pe care le-ar obtine in ur
Secretarul general al PSD Miron Mitrea, a spus, intr-un interviu acordat Rompres, ca social-democratii ar putea colabora cu CNSLR Fratia si lasa "poarta deschisa" negocierilor cu toate formatiunile politice dupa rezultatele pe care le-ar obtine in urma unor eventuale alegeri anticipate. "In alegeri, probabil ca vom merge singuri. Sigur, exista posibilitatea la momentul respectiv sa existe un alt vehicul politic electoral, dar nu cred. Chiar daca PSD va discuta probabil cu sindicatele - si ma refer aici la CNSLR Fratia - dupa alegeri, este putin probabil ca un partid sa faca majoritatea absoluta din guvern, sa faca singur guvernul. Ne gandim, lasam portile deschise pentru toate fortele politice care sunt acum pe piata", a comentat Mitrea. El a mai spus ca in toamna acestui an va avea loc Consiliul national al partidului in care se va discuta, in principal, oferta de guvernare a PSD. "Consiliul national va avea loc undeva in septembrie-octombrie. Nu cred ca vom discuta statutul, principalul element va fi legat de oferta de guvernare pe care o pregatim pana atunci. Este posibil ca atunci sa fie pusa in discutie si colaborarea structurata cu CNSLR Fratia", a afirmat Miron Mitrea. El a mai spus ca este dificil sa se poata vorbi in acest moment de o colaborare parlamentara intre PSD si PRM. "A fost o greseala: ori clarificam de la inceput ca este vorba despre o colaborare in plan parlamentar, ori o lasam si n-o mai porneam. Este greu de crezut ca va mai fi in perioada urmatoare", a conchis Miron Mitrea.
"Ion Iliescu nu s-a gandit la alt partid"
Secretarul general al PSD a mai precizat ca fondatorul formatiunii politice, Ion Iliescu, nu s-a gandit sa constituie o noua formatiune politica. El a admis totusi ca in jurul lui Ion Iliescu "s-au strans" oameni din afara partidului "care au creat o politica inchisa". In context, Mitrea a dat exemplul lui Petre Roman care, in opinia sa, "s-a agitat foarte mult", dar si pe cel al unor social-democrati care "au anumite nemultumiri in organizatiile in care lucreaza si care au incercat sa-i impinga pe altii catre o noua formatiune politica de tipul Polului social". "Consider ca PSD trebuie sa-i dea tot respectul care i se cuvine lui Iliescu. Cateodata, suntem mai nerespectuosi, iar aceasta il enerveaza. Sigur ca Ion Iliescu nu se mai amesteca in chestiunile administrative ale partidului, dar unde sunt aspecte ideologice, politice, Ion Iliescu are un cuvant greu de spus", a mentionat Miron Mitrea. (R.A.)
PD neinteresat
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, sambata, ca in acest moment nu vede nici un partid dispus sa colaboreze cu PSD.
Olteanu a spus ca din discutiile pe care le-a avut cu colegii din PD a inteles ca partenerul de alianta nu este interesat de o eventuala oferta a PSD de a construi impreuna o alta majoritate politica, informeaza Mediafax. "In acest moment nu vad o alta majoritate politica, decat cea actuala, nu vad nici un partid dispus sa guverneze cu PSD", a afirmat Olteanu.
In opinia acestuia, PSD da dovada de lipsa de manageriat politic. El a aratat ca PNL nu are nici cea mai mica intentie de a face o guvernare cu PSD si crede ca nici PD. "Domnul Geoana se ofera periodic, dar ma feresc sa-i calific atitudinea, pentru ca nu am experienta politica a domnului Ion Iliescu", a spus Olteanu, referindu-se la recentele declaratii ale liderului PSD care a spus ca s-a pregatit sa fie premier si ar putea ocupa acest post chiar si cu Traian Basescu presedinte. In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a spus ca social-democratii se pregatesc pentru alegerile anticipate si nu vor sprijini nici un fel de formula guvernamentala alcatuita din partide care sunt acum la putere, sau grupari din aceste partide. "Liderii PNL si cei ai PD refuza ce nu li s-a oferit. Sa nu-si imagineze nimeni ca vom sta cu mana intinsa pentru a face parte din structuri de conducere", a spus Diaconescu, care a sustinut ca orice fel de discutii despre aliante sau sprijinirea unui guvern minoritar sunt fara sens. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.