mici, ci si in cele mari", le-a spus, ieri, magistratilor presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu ocazia Zilei Justitiei.
Basescu a facut referire la cazul, recent, in care o batrana de 86 de ani si fiica sa, de 66 de ani, au fost conda
mici, ci si in cele mari", le-a spus, ieri, magistratilor presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu ocazia Zilei Justitiei.
Basescu a facut referire la cazul, recent, in care o batrana de 86 de ani si fiica sa, de 66 de ani, au fost condamnate pentru ca nu au achitat o amenda de 6 milioane de lei vechi. Presedintele a afirmat ca, din punctul sau de vedere, in acest dosar magistratii nu si-au facut decat datoria, dar ca reprezentantii unui post tv au pus in balanta situatia celor doua batrane si a marilor infractori, care, prin diverse tertipuri, nu ajung niciodata sa fie judecati. Fara a da insa vreun nume, Traian Basescu a facut referire, in mod repetat, "la un mare infractor care zambeste pe toate ecranele si se afla in top 50" si care, prin anumite jocuri procedurale, nu a ajuns in fata instantei. "Legea trebuie sa fie egala pentru toti, chiar si pentru un brav om de afaceri care si-a tarat in conturi mii de miliarde de lei".
"Nu toti oamenii apeleaza la justitie ca sa castige, ci sa li se faca dreptate. Ar fi bine ca si cei care pierd procese sa ajunga sa recunoasca ca au fost corect judecati. A venit timpul ca justitia sa aseze valorile in societate", a mai subliniat presedintele. Pe un ton foarte dur, Traian Basescu a amintit ca a participat si acum un an la Ziua Justitiei, iar mesajul sau nu a fost unul laudativ la adresa magistratilor. "Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, totusi a existat un progres si sunt primul care il saluta", a apreciat Basescu, care a trecut in revista lucrurile negative cu care se confrunta inca justitia in Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.