Adrian Mutu a devenit oficial jucatorul Fiorentinei, dupa ce sambata seara gruparea "viola" a confirmat ca l-a achizitionat pe internationalul roman de la Juventus. "Briliantul" a semnat un contract pe cinci ani, urmand ca in primul sezon sa aiba un
Adrian Mutu a devenit oficial jucatorul Fiorentinei, dupa ce sambata seara gruparea "viola" a confirmat ca l-a achizitionat pe internationalul roman de la Juventus. "Briliantul" a semnat un contract pe cinci ani, urmand ca in primul sezon sa aiba un salariu de 800.000 de euro, cu jumatate de milion mai putin decat incasa la Juve. Sportitalia.com. noteaza ca trecerea lui Mutu de la Juventus la Fiorentina reprezinta o lovitura pe piata transferurilor si sustine ca internationalul roman a acceptat "pe nepregatite" propunerea gruparii "viola", unde il va avea coechipier pe portarul Bogdan Lobont. "Romanul a acceptat oferta fara a se interesa de viitorul clubului", care risca sa fie retrogradat in Serie B ca urmare a scandalului meciurilor trucate din Serie A, scrie sportitalia.com, adaugand ca desi initial s-a spus ca Mutu va trece de la Juventus la Fiorentina pentru suma de 6 milioane de euro si imprumutul lui Valeri Bojinov, in cele din urma a ramas doar schimbul de jucatori. Directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, s-a declarat multumit de transferurile facute in aceasta vara de clubul sau. "Fiorentina a facut transferuri intr-un moment foarte dificil. Am fost rapizi, am stiut sa ne miscam. Aveam un obiectiv si l-am atins, in ciuda imprejurarilor. Voiam ca antrenorul sa aiba la dispozitie un lot complet inca din prima zi de cantonament la Folgaria si am facut-o", a spus Corvino pentru cotidianul "La Nazione". Adrian Mutu a efectuat vineri vizita medicala la o clinica din Florenta, transferul sau urmand sa fie oficializat, potrivit presei italiene, la inceputul saptamanii viitoare. De astazi, Mutu si Lobont, celalalt roman din lotul Fiorentinei, vor relua pregatirile sub comanda antrenorului Cesare Prandelli. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.