Doua batrane din localitatea vasluiana Vetrisoaia, mama si fiica, in varsta de 86, respectiv 66 de ani, au fost incarcerate in Penitenciarul Vaslui dupa ce au fost condamnate la o luna inchisoare pentru tulburare de posesie. Cele doua femei au fost r
Doua batrane din localitatea vasluiana Vetrisoaia, mama si fiica, in varsta de 86, respectiv 66 de ani, au fost incarcerate in Penitenciarul Vaslui dupa ce au fost condamnate la o luna inchisoare pentru tulburare de posesie. Cele doua femei au fost ridicate de catre politistii vasluieni cu catuse de la domiciliu, in baza unui mandat de executare emis de Judecatoria Husi.
Diamanta Botezatu si Ecaterina Macarie au fost date in judecata, in urma cu doi ani, pentru tulburare de posesie, fiindca au vrut sa lucreze pamantul revendicat de niste rude. Instanta le-a gasit vinovate pe femei si le-a amendat. Fiindca nu au putut plati amenda de sase milioane de lei vechi, batranele au fost condamnate la cate o luna de zile de inchisoare. In aceeasi situatie cu cele doua femei se afla si sotul unei dintre ele, care urmeaza sa fie incarcerat. Deocamdata, el a fost lasat in libertate ca sa pazeasca gospodaria.
Cele doua femei au facut o cerere de gratiere care a ajuns la ministrul Justitiei, Monica Macovei. Aceasta a declarat ca va aviza favorabil cererea de gratiere, urmand ca cererea sa fie trimisa catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, singurul care o poate aproba. Basescu a declarat ieri, citat de Realitatea Tv, ca Justitia a luat decizia corecta din punct de vedere legal in cazul celor doua batrane. El a spus insa ca magistratii trebuie sa faca dreptate si in cazurile mari, pentru ca legea trebuie aplicata pentru toti. "Dupa parerea mea, magistratul a aplicat corect legea. Marea problema este ca aceeasi lege nu se aplica in mod egal si aceluia care a facut mari fraude. Problema nu este ca unei batrane i s-a aplicat legea, este ca nu s-a aplicat egal si batranei de 86 de ani si infractorului care zambeste pe toate ecranele TV si pe care il gasim in primii 50 de bogati ai tarii", a spus el. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.