Reprezentativa de polo a Romaniei a castigat grupa D a Ligii Mondiale si s-a calificat, in premiera, la turneul semifinal de la Portugalete, dupa ce a obtinut trei victorii in turneul de la Bochum, depasind pe rand puternicele selectionate ale Italie
Reprezentativa de polo a Romaniei a castigat grupa D a Ligii Mondiale si s-a calificat, in premiera, la turneul semifinal de la Portugalete, dupa ce a obtinut trei victorii in turneul de la Bochum, depasind pe rand puternicele selectionate ale Italiei, cu 12-11, Germaniei, cu 9-6, si Greciei, cu 14-13. De altfel, succesul tricolorilor pregatiti de Vlad Hagiu, la capatul a doua turnee in care au evoluat peste asteptari, este considerat cea mai mare surpriza a actualei editii, mai ales ca a fost obtinut intr-o serie din care au facut parte medaliata cu bronz a Ligii Mondiale, Germania, medaliata bronz la CM 2005, Grecia, precum si multipla medaliata continentala si mondiala, Italia. Iar maniera in care Romania s-a impus intr-o grupa de foc, obtinand de pe prima pozitie biletele pentru Portugalete, demonstreaza din plin ca poloul romanesc a devenit o forta in lume si este capabil sa se lupte de la egal la egal cu marile puteri, chiar daca lipsa bazinelor si a banilor fac ca performantele sale sa fie de domeniul fantasticului. Revenind la turneul de la Bochum, sa mentionam ca tricolorii au reusit in mod senzational sa puna la punct o echipa a Italiei plina de vedete, care castiga pe un sezon cam cat tot bugetul anual al FR Polo, dar si sa spulbere iluziile a sute de fani adunati in tribunele de la Bochum, care asteptau o revansa a Germaniei pentru esecul de anul trecut de la Mondiale. N-a fost sa fie, ba mai mult, Romania a inregistrat cel mai clar succes al ei din grupa, castigand disputa cu eternii rivali germani, cu 9-6. In ultima zi, desi avea calificarea in buzunar, echipa antrenorului Vlad Hagiu, din randul careia s-au remarcat centrul Radu Cosmin (n.n. - golgeterul turneului, cu noua reusite), fundasul Kalman Kadar, tanarul Alexandru Matei-Guiman, "spaniolii" Iosep si Bonca, precum si portarii Dinu Robert si Nenciu Bertini, a incheiat competitia en-fanfare, castigand si partida cu Grecia, dupa executarea loviturilor de departajare, cu scorul de 14-13 (3-2, 3-2, 2-2, 2-4; 4-3). Astfel, Romania a ocupat primul loc in grupa D, cu o zestre de 13 puncte, fiind urmata de Germania, cu 12 puncte, Grecia, cu 9 puncte si Italia, cu 4 puncte. Conform criteriilor FINA, primele trei clasate au obtinut calificarea in semifinalele Ligii Mondiale si se vor intalni la Portugalete, in perioada 19-23 iulie, cu ocupantele primelor trei pozitii din grupa C, Spania, Croatia si Serbia. Reamintim ca invingatoarea Ligii Mondiale, care va fi stabilita la turneul final din Grecia, va fi premiata cu 100.000 de euro si va obtine calificarea directa la Campionatul Mondial din 2007, din Australia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.