Peste 500 de militari in termen din cadrul Jandarmeriei, seria de incorporare 1 iulie 2006, au depus juramantul sambata, in prezenta a numerosi prieteni, rude, oficialitati si atasati militari straini acreditati la Bucuresti. Acesta este ultimul cont
Peste 500 de militari in termen din cadrul Jandarmeriei, seria de incorporare 1 iulie 2006, au depus juramantul sambata, in prezenta a numerosi prieteni, rude, oficialitati si atasati militari straini acreditati la Bucuresti. Acesta este ultimul contingent de militari in termen din cadrul Unitatilor de Jandarmerie Baneasa apartinand Ministerului Administratiei si Internelor care a depus juramantul in cadrul serviciului militar obligatoriu. Depunerea juramantului a fost precedata de un serviciu religios efectuat de un sobor de preoti condus de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul care i-a binecuvantat pe noii militari. Ceremonia a fost marcata de o parada a unitatilor de jandarmi care asigura apararea propulatiei in caz de dezastre si a obiectivelor speciale. Defilarea a fost deschisa de doi copii, Maria Alecu in varsta de 6 ani si George Toader de 12 ani, care au fost imbracati in costumul de parada al Jandarmeriei. Au defilat totodata garda de onoare, trupele speciale de jandarmi, iar reprezentanti ai Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" au prezentat o serie de exercitii demonstrative de mentinere a ordinii publice. Intre aceste exercitii s-a numarat o simulare de interventie a trupelor speciale a jandarmilor in urma unei altercatii a doi colegi cu "o gasca de cartier" care juca barbut in plina strada. Dupa altercatia jucatorilor de barbut cu doi jandarmi "care erau de serviciu", au aparut mai multi batausi carora le-a sarit in ajutor "capul gastii". In urma interventiei graduale a trupelor de jandarmi, "cartieristii" au aruncat cu "coktailuri Molotov" in militari si cu sticle goale in masinile acestora, dupa care a urmat o "altercatie" intre cele doua grupari. In final, acestia au fost arestati, in timp ce "seful lor", care a incercat sa fuga cu masina, a fost imobilizat. Parada trupelor de jandarmi a fost incheiata cu defilarea unui pluton de militari dorobanti, tinuta de campanie specifica anului 1860. Prezent la ceremonie, secretarul de stat in MAI, chestorul general Anghel Andreescu, i-a indemnat pe militari sa-si respecte inalta datorie asumata prin juramantul depus privind apararea vietii cetatenilor si a obligatiilor cetatenesti. Anghel Andreescu a subliniat ca jandarmii sunt in prima linie alaturi de sinistratii greu incercati, in ultimii ani, de viiturile care au afectat multe regiuni ale tarii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.