Rapirea jurnalistilor romani in Irak va fi judecata in doua procese separate, intrucat "imposibilitatea" realizarii procedurii de citare a lui Mohamad Munaf a impus "spargerea" dosarului, in care acesta era judecat impreuna cu Omar Hayssam. Pentru
Rapirea jurnalistilor romani in Irak va fi judecata in doua procese separate, intrucat "imposibilitatea" realizarii procedurii de citare a lui Mohamad Munaf a impus "spargerea" dosarului, in care acesta era judecat impreuna cu Omar Hayssam. Pentru ca in urma a patru scrisori de asistenta judiciara transmise de un judecator al Curtii de Apel Bucuresti nu s-a primit nici un raspuns, magistratul a decis judecarea separata a lui Mohamad Munaf de Omar Hayssam, care a fost eliberat din arest, in aprilie, din motive medicale. In 28 iunie, instanta a pus in discutie judecarea separata a lui Mohamad Munaf, care este arestat in Irak, si a lui Omar Hayssam, acuzati de rapirea a trei jurnalisti romani in Irak.
Acuzarea nu s-a opus acestui demers, insa avocatii au afirmat ca "nu ar fi in interesul solutionarii corecte a cauzei". Astfel, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a disjuns cauza cu privire la Mohamad Munaf, motivand ca a avut in vedere imposibilitatea realizarii procedurii de citare a acestuia, respectiv starea de sanatate a lui Omar Hayssam. Magistratii au apreciat ca este in interesul bunei judecati separarea si constituirea unui alt dosar privindu-l pe Munaf, intrucat din octombrie 2005, cand a fost sesizata instanta in acest dosar, nu s-au putut face acte de cercetare judecatoreasca din cauza lipsei lui Munaf. Procesul cu Omar Hayssam va continua in 12 iulie, in timp ce pentru cel privindu-l pe Munaf urmeaza sa se stabileasca un alt termen de judecata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.