Cuvantul clasic isi are originea in latinescul classis, care se traduce prin fregata sau escadra. Prin urmare, ceva este clasic daca respecta principiile de ordine, aidoma spatiului de la bordul unui vas. Respectand acest rationament, deducem ca poli
Cuvantul clasic isi are originea in latinescul classis, care se traduce prin fregata sau escadra. Prin urmare, ceva este clasic daca respecta principiile de ordine, aidoma spatiului de la bordul unui vas. Respectand acest rationament, deducem ca politica, omul politic au atributul de clasic daca sunt shipshape adica pusi la punct, ca o nava.
Prin urmare, cand nu ai scopuri, tinte clare pe care sa-ti croiesti demersurile, omul, umanitatea devin fragile, traiesc experienta panicii, angoasei, a esecului. Sa nu uitam, ca exemplu, ultima expeditie cruciata, cand Occidentul debusolat si-a trimis copiii, batranii si nebunii sa le risipeasca, intr-o ultima incercare, iluziile. Iata cum un spatiu al ordinii, al regulilor si, mai ales, al tintelor atinse - nava, vasul se transforma intr-un spatiu al deriziunii, intr-un timp risipit al neputintei , "Corabie a Nebunilor"!. Este lesne de observat ca cei mai multi dintre oamenii politici romani vor sa fie niste shipshape, capabili ca prin jocul lor politic sa influenteze destinul national.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.