Dupa ce turismul de pe litoralul romanesc a fost distrus prin nenumaratele scandaluri privind plajele, securitatea si conditiile din hoteluri, iar imaginea Deltei a fost grav sifonata din cauza isteriei provocate de gripa aviara, Tariceanu spera sa
Dupa ce turismul de pe litoralul romanesc a fost distrus prin nenumaratele scandaluri privind plajele, securitatea si conditiile din hoteluri, iar imaginea Deltei a fost grav sifonata din cauza isteriei provocate de gripa aviara, Tariceanu spera sa mai salveze macar o parte a turismului in acest an: Delta Dunarii. Premierul Calin Popescu Tariceanu a lansat sambata actiunea „Hai in Delta!“, o initiativa menita sa scoata Delta Dunarii la lumina, prin turism si ecologizare, dupa ce in ultimii ani activitatile turistice de aici au inregistrat pierderi foarte mari, informeaza NewsIn.
In timpul peregrinarilor din zona, premierul a declarat ca este „impresionat negativ de faptul ca vilele amenajate de-a lungul Dunarii nu respecta specificul ambiental”, exemplificandu-si afirmatia prin „constructiile cu acoperis de tabla, si nu din stuf sau alte materiale specifice zonei”. Tariceanu a adaugat ca „Delta continua sa fie si astazi o zona de frumusete unica, transformata in perioada comunista intr-un loc de activitate economica. Trebuie sa ne hotaram daca protejam Delta sau o transformam intr-o zona i n care activitatile economice sa fie in draci”, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.