Curtea de Apel Bucuresti a dezbatut ieri cele doua recursuri declarate in cazul de coruptie de la Primaria Ramnicu-Valcea. Pe de o parte, procurorii au cerut si incarcerarea primarului Mircia Gutau (foto), pe langa cea dispusa impotriva adjunctul
Curtea de Apel Bucuresti a dezbatut ieri cele doua recursuri declarate in cazul de coruptie de la Primaria Ramnicu-Valcea.

Pe de o parte, procurorii au cerut si incarcerarea primarului Mircia Gutau (foto), pe langa cea dispusa impotriva adjunctului sau, Nicolae Dicu. De celalalta parte, viceprimarul a cerut sa fie eliberat pentru ca impotriva sa nu ar exista vreo proba care sa demonstreze ca ar fi primit mita. Cei doi edili sunt acuzati ca au cerut o spaga de 50.000 de euro, din care ar fi primit o parte. Judecatorii vor pronunta in cursul zilei de astazi o solutie cu privire la cei doi. Viceprimarul valcean nu a scapat nesanctionat nici pe linie de partid. Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ieri ca Nicolae Dicu a fost exclus din partid, iar daca instanta de judecata va confirma probele procurorilor DNA si in cazul primarului Gutau, edilul ar putea suporta aceeasi sanctiune. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat insa ca are informatii potrivit carora s-au facut presiuni politice, inclusiv de catre Emil Boc, pentru ca Gutau sa fie cercetat in libertate.
CIOARA VOPSITA. Scandalul mitei de la Primaria din Valcea a inceput tocmai in plina campanie anticoruptie desfasurata in institutie. Cu doar o saptamana inainte de arestarea edililor, angajatii primariei au fost obligati sa poarte in piept, timp de doua zile, insigne cu slogane ce indemnau la refuzul de a da si a primi mita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.