Fostul premier italian Silvio Berlusconi va fi din nou judecat de catre sectia penala a Tribunalului din Milano, de aceasta data pentru presupuse nereguli care vizeaza achizitionarea drepturilor de televizare si cinematografice de catre Mediaset. Dec
Fostul premier italian Silvio Berlusconi va fi din nou judecat de catre sectia penala a Tribunalului din Milano, de aceasta data pentru presupuse nereguli care vizeaza achizitionarea drepturilor de televizare si cinematografice de catre Mediaset. Decizia a fost luata, la finele saptamanii trecute, de magistratii din Milano, care au hotarat trimiterea in judecata a altor 13 persoane, printre care presedintele grupului Mediaset, al lui Berlusconi, avocatul englez David Mills. Conform agentiei de presa Ansa, procesul este programat sa inceapa in noiembrie, iar cei pusi sub acuzare risca pedepse cu inchisoarea intre 4 si 12 ani. In ceea ce-l priveste pe Berlusconi, cea mai grava acuzatie cu care se confrunta este evaziunea fiscala, riscand o condamnare la cel mult sase ani de inchisoare. Fostul premier italian a respins insa acuzele formulate la adresa sa, argumentand, in timpul campaniei electorale, ca se doreste compromiterea sa politica.
Audierile preliminare in acest caz au inceput in octombrie, dupa o investigatie de patru ani a magistratilor din Milano privind presupuse activitati de delapidare, falsificare a bilanturilor contabile, evaziune fiscala si spalare de bani comise intre 1994 si 1999.
Pana in prezent, Silvio Berlusconi, proprietarul grupului Mediaset, a fost judecat in alte opt dosare si a fost gasit vinovat in trei cazuri, in 1997 si 1998, sub acuzatiile de coruptie, fraude si finantarea ilegala a partidelor politice, dar verdictele au fost invalidate de Curtea de Apel. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.