De la 14 ani a plecat de acasa sa-si urmeze destinul. Pana in prezent a lansat peste cincisprezece albume. Melodiile sale incanta romanii de toate varstele si din toate colturile lumii. Marea doamna a muzicii populare romanesti, Maria Dragomiroiu, im
De la 14 ani a plecat de acasa sa-si urmeze destinul. Pana in prezent a lansat peste cincisprezece albume. Melodiile sale incanta romanii de toate varstele si din toate colturile lumii. Marea doamna a muzicii populare romanesti, Maria Dragomiroiu, implineste astazi 51 de ani. ""Toti oamenii sunt sensibili la cantec""
""De ziua mea de nastere, ca de obicei, muncesc. Sunt la mare, am spectacole pe litoral. Este o zi obisnuita. De multe ori uit de aceasta zi. Imi serbam ziua cand traiau parintii mei si mergeam la tara, inainte de a€™89, cand viata era mai tihnita. Aduceam lautari, veneau prieteni din toata tara si simteam ca este ziua mea. Acum nu mai simt, pentru ca suntem pe drumuri si suntem prea obositi. Vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu, pentru ca timp de 30 de ani totul a mers numai in sus. Toata viata mea a fost buna din toate punctele de vedere, si pe plan familial, si pe plan profesional. Sunt foarte fericita si in fiecare zi am bucurii. Nu am nevoie de lucruri foarte mari, costisitoare. Mie poate sa-mi aduca bucurie o floare primita de la cineva care ma apreciaza, de la cineva drag. De accea sarbatoresc fiecare zi ca si cand ar fi o zi de nastere. Anul acesta am lansat doua albume, dintre care unul de muzica usoara, «Inima» se numeste. Este un album foarte frumos si de care sunt foarte mandra, pentru ca am colaborat cu profesionisti ca Jolt Kerestely sau Ionel Tudor. Intalnirea cu maestrul Temistocle Popa m-a determinat sa scot acest disc inedit pentru mine. El mi-a propus asta, iar eu am fost fericita sa raspund la solicitarea dumnealui si am avut o colaborare extraordinara. Pentru mine nu a fost usor, a fost o mare provocare. Mi-a fost foarte frica. Am refacut de foarte multe ori melodiile, pentru ca sunt foarte exigenta. A durat foarte mult pana i-am dat drumul pe piata. Pentru mine a fost si este o mare mandrie ca am lucrat cu acesti oameni si mi-as dori sa mai fac acest lucru. De cate ori cant vreun cantec de pe acest album la vreo petrecere sau la vreo nunta este foarte bine primit si lumea il apreciaza. Muzica buna, muzica aceea care se canta odata, care are melodie, nu moare niciodata. Sunt fericita ca din cele 13 cantece ale mele, macar cateva dintre ele vor ramane in inima celor care le asculta. Am vrut sa fac acest album ca sa-mi demonstrez mie ca pot mai mult, dar bineinteles ca viata mea, tot muzica populara, folclorul, muzica de petrecere ramane. Din acest motiv, albumul pe care l-am lansat cu putina vreme in urma se numeste «Cantece de petrecere - volumul 2». Toti oamenii sunt sensibili la cantec. Eu, care am avut placerea sa colind prin toata lumea asta si sa intalnesc in aceeasi sala romani care proveneau din toate colturile tarii, mi-am dat seama ca se inmoaie orice inima cand aude un cantec de acasa. Si de aceea, acest album cuprinde cantece din toate zonele tarii.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.