Uniunea Europeana urmareste sa inceapa, anul viitor, discutiile oficiale cu Rusia privind incheierea unui acord de comert liber, o decizie in acest sens urmand sa fie adoptata in luna noiembire a acestui an, in cadrul summit-ului UE - Rusia, a declar
Uniunea Europeana urmareste sa inceapa, anul viitor, discutiile oficiale cu Rusia privind incheierea unui acord de comert liber, o decizie in acest sens urmand sa fie adoptata in luna noiembire a acestui an, in cadrul summit-ului UE - Rusia, a declarat ieri premierul finlandez Matti Vanhanen, citat de Reuters.
Vanhanen a subliniat, in conferinta care a marcat preluarea presedintiei UE de catre Finlanda, ca siguranta energiei si imbunatatirea relatiilor cu Rusia se numara printre prioritatile mandatului de sase luni. Potrivit presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, un acord bilateral cu Rusia este conditionat de aderarea acesteia la OMC.
Potrivit Mediafax, Executivul european a aprobat ieri un mandat preliminar de negociere a unui nou acord cu Rusia, care sa urmeze Acordului de Parteneriat si Cooperare, valabil pana la finele acestui an.
Barosso a afirmat ca nu poate fi precizat, inca, continutul sau data la care va fi incheiat un pact comercial cu Rusia, dar purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Comert, Peter Power, a declarat ca un astfel de acord va include renuntarea la barierele in calea comertului liber, altele decat cele tarifare, si un pact in privinta sectorului energetic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.