foarte reusita, a fortat lucrurile si aveam sa asistam la un simulacru de intrecere si la un scandal imens. Fara indoiala, nimeni nu anticipa ca nici de aceasta data producatorul francez nu va izbuti sa-i ofere lui Alonso, liderul autoritar al stagiu
foarte reusita, a fortat lucrurile si aveam sa asistam la un simulacru de intrecere si la un scandal imens. Fara indoiala, nimeni nu anticipa ca nici de aceasta data producatorul francez nu va izbuti sa-i ofere lui Alonso, liderul autoritar al stagiunii, sansa de a se bate de la egal la egal cu Schumi. si totusi, lucrurile au stat exact in aceste coordonate.
Ferrari a monopolizat prima linie a grilei de start, Michael trecandu-si in cont al treilea pole-position al stagiunii si al 67-lea al carierei. Dincolo de rezultat insa, a socat superioritatea masinilor Scuderiei, ocupantul pozitiei a treia, Fisichella, fiind cronometrat cu un timp cu peste o secunda mai slab decat cel reusit de Schumi. Cel care se arata surprins de acest avans si avea sa declare ca ar prefera sa renunte la o parte din acesta pentru a-l folosi in alte momente. O idee pe care, probabil, o avea in minte si la finele intrecerii pe care a dominat-o autoritar.
Spre deosebire de anul trecut, acum Michelin a oferit pneuri capabile sa reziste o cursa. Nu insa sa si aduca victoria, care i-a revenit lui Schumi. Germanul n-a plecat foarte bine, dar in fata sa se afla Massa, care i-a facut loc la prima intrare la boxe. Apoi a stat pavaza pana la final, fara insa sa fie nevoie sa intervina, pentru ca intre monoposturile rosii si cele ale concurentei era distanta mare. A fost al cincilea succes al lui Michael in cele sapte curse disputate de la revenirea SUA in calendarul F1, acesta apropiindu-se la numai o victorie de recordul detinut de Ayrton Senna, care si-a trecut in cont sase victorii. Fisico a salvat onoarea lui Renault, cu o clasare pe podium, in timp ce Alonso, cu probleme tehnice, a fost depasit si de Trulli, multumindu-se cu locul cinci. O clasare care reprezinta cel mai slab loc al spaniolului de la pozitia a 11-a din iulie 2005, din Ungaria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.