PSD a solicitat ieri, senatorilor din Comisia juridica reanalizarea proiectului de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), act normativ blocat in prezent la Senat, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diac
PSD a solicitat ieri, senatorilor din Comisia juridica reanalizarea proiectului de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), act normativ blocat in prezent la Senat, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. El a aratat ca exista un proiect similar privind infiintarea Consiliului National de Integritate, elaborat cu sprijinul "Transparency International", aprobat de fosta guvernare si apoi de Camera Deputatilor, in toamna anului 2004. Actul normativ a intrat ulterior pe ordinea de zi a trei comisii de la Senat - juridica, de administratie si de integrare - primind aviz favorabil de la Comisia de administratie. "In prezent, proiectul este blocat in ideea ca Guvernul va crea o astfel de institutie. Guvernul nu a ajuns la o solutie, acum scandalurile sunt in toi in coalitie, intre ministrul Justitiei si Coalitie, in guvern, pentru ca nu se pun de acord", a spus Diaconescu. Purtatorul de cuvant al PSD a subliniat ca parlamentarii social-democrati sunt gata sa aduca toate amendamentele necesare constructiei unei astfel de institutii care a primit acceptul Uniunii Europene. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.