transporturilor Gheorghe Dobre. Practic, acestea sunt lucrarile pe care le are de finalizat noul ministru al  transporturilor, Radu Berceanu. Anul trecut, autoritatile au batut pasul pe loc si nu au construit niciun kilometru de autostrada, desi
transporturilor Gheorghe Dobre. Practic, acestea sunt lucrarile pe care le are de finalizat noul ministru al transporturilor, Radu Berceanu. Anul trecut, autoritatile au batut pasul pe loc si nu au construit niciun kilometru de autostrada, desi ministerul a avut la dispozitie un buget de 2 miliarde de euro.
Situatia arata asa pe hartie, si ar trebui sa se regaseasca si in practica, daca firmele angajate in derularea lucrarilor vor respecta cu sfintenie termenele de finalizare. Radu Berceanu este rezervat in privinta incheierii lucrarilor respective, pentru ca, explica ministrul, "constructorii nu se tin de treaba". In aceasta situatie, "singurul lucru care se poate face este penalizarea firmelor care depasesc termenele contractuale prevazute pentru finalizarea lucrarilor de infrastructura finantate din fonduri publice", ne-a declarat ministrul transporturilor. Asa s-a intamplat ieri cu Astaldi si Alpine, companii pentru care ministrul Berceanu a anuntat penalitati din cauza intarzierii lucrarilor la Otopeni.
Expertul in constructii Liviu Daschievici spune ca intarzierile in executia lucrarilor sunt cauzate de modul in care autoritatile pregatesc proiectele. "Noi ne apucam sa facem autostrazi si ne dam seama, la scurt timp, ba ca nu ne ajung banii, ba ca nu putem avansa din cauza ca exproprierile nu s-au finalizat. Daca toate aceste etape ar fi respectate, 100 de kilometri de autostrada ar putea fi construiti in doi ani", explica Liviu Daschievici. Mai mult, si cheltuirea banului este ineficienta in domeniul infrastructurii romanesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.