OTP Ungaria a anuntat ieri ca va cumpara 94,6% din actiunile bancii rusesti Investsberbank, informeaza RIA-Novosti. Banca maghiara va plati 90% din pretul actiunilor in toamna 2006, imediat dupa incheierea intelegerii. Restul de 10% va ramane depus c
OTP Ungaria a anuntat ieri ca va cumpara 94,6% din actiunile bancii rusesti Investsberbank, informeaza RIA-Novosti. Banca maghiara va plati 90% din pretul actiunilor in toamna 2006, imediat dupa incheierea intelegerii. Restul de 10% va ramane depus ca garantie timp de 12 luni dupa realizarea tranzactiei. OTP controleaza 24% din piata bancara a Ungariei. Fondata in 1949 ca banca de stat, in 1990 OTP a devenit institutie cu capital mixt. In 1995, capitalul bancii a devenit majoritar privat, iar banca este de atunci cotata la Bursa din Budapesta. OTP Ungaria mai are filiale si in Romania, Bulgaria, Slovacia, Serbia si Croatia. Valoarea actiunilor OTP este de 1,94 miliarde de euro, pe cand valoarea actiunilor Investsberbank este de 101,5 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.