Capitala este tot mai vulnerabila la precipitatii din cauza sistemului de canalizare realizat de Ceausescu si administrat de incompetentii primariei si ai societatii de apa-canal. Conductele nu fac fata debitelor mari, desi apa menajera deversata in
Capitala este tot mai vulnerabila la precipitatii din cauza sistemului de canalizare realizat de Ceausescu si administrat de incompetentii primariei si ai societatii de apa-canal. Conductele nu fac fata debitelor mari, desi apa menajera deversata in sistemul public de canalizare este in proportie de doar 3%.

Sute de strazi din toate sectorele Capitalei nu au nici acum retele de apa si canalizare, dar problemele grave ale Bucurestiului sunt caseta de sub Dambovita, care preia apele uzate, si starea proasta in care se afla colectoarele principale. Cu toate ca stiu care este punctul nevralgic al evacuarii apelor uzate, edilii si specialistii primariei dau din umeri, dand vina pe cei care au construit, in graba, caseta colectoare, la ordinele lui Ceausescu. La sfarsitul lunii august insa, specialistii care au proiectat caseta trebuie sa predea un studiu comandat de Apa Nova, care presupune realizarea unui sistem de deversare care sa preia debitele de varf si sa le descarce intr-un nou colector de ape uzate. Proiectul, care va sta la baza unei licitatii, vizeaza marirea vitezei de scurgere a apei in zona nodului hidrotehnic Vitan-Barzesti. Firma contrac tanta, Aquaproiect SA, mai are o luna si jumatate la dispozitie sa-si prezinte concluziile pe baza carora municipalitatea, Apa Nova si Apele Romane isi vor elabora strategia pe termen lung de prevenire a inundarii Capitalei. Dar cu toate investitiile anuntate de municipalitate pentru extinderea retelelor, Bucurestiul se afla in pericolul de a se confrunta cu asemenea situatii la fiecare ploaie dintr-un alt paradox. „Actualul sistem de canalizare din Bucuresti nu mai face fata viitoarelor extinderi de retele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.