FIFA a suspendat ieri Federatia Greaca de Fotbal, acuzata ca nu s-a conformat principiilor de separare a puterilor sportiva si politica. Forul mondial, prezidat de Sepp Blatter (foto), a precizat ca atat echipele elene de club, cat si nationala, camp
FIFA a suspendat ieri Federatia Greaca de Fotbal, acuzata ca nu s-a conformat principiilor de separare a puterilor sportiva si politica. Forul mondial, prezidat de Sepp Blatter (foto), a precizat ca atat echipele elene de club, cat si nationala, campioana europeana en-titre, sunt suspendate din toate competitiile internationale pana la noi ordine. "Comitetul de Urgenta al FIFA a decis astazi, 3 iulie 2006, sa suspende Federatia Greaca de Fotbal, precizand ca aceasta nu s-a conformat principiilor stabilite de statutele FIFA referitoare la independenta federatiilor de fotbal si a instantelor de decizie din fotbalul din fiecare tara", se arata intr-un comunicat al FIFA. Forul suprem al fotbalului reproseaza Guvernului elen ca nu a tinut cont de avertismentele sale repetate prin care i se cerea sa nu se implice in nici un fel in procesul de decizie al HFF. "In septembrie 2005, Comitetul Executiv al FIFA a acordat HFF un termen pana la 15 iulie 2006 pentru a obtine din partea Guvernului o modificare la legislatia in materie de sport pentru ca aceasta sa fie in conformitate cu statutele FIFA si reglementarile UEFA vizate. Proiectul de lege privind ligile profesioniste, recent prezentat, arata de asemenea amestecul Guvernului in fotbal. In urma acestei decizii, toti membrii HFF (cluburi, jucatori, oficiali) sunt suspendati, cu efect imediat si pana la noi ordine, din toate contractele internationale, in special participarea la toate competitiile internationale, fiind supendata si organizarea de meciuri in Grecia, precum si desemnarea de oficiali pentru orice functie internationala", se arata in comunicatul citat. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.