Germania - Italia este duelul celor mai titrate selectionate de pe "batranul continent". Nemtii au un complex in fata "macaronarilor", pe care nu au reusit sa-i invinga niciodata intr-o partida desfasurata la Cupa Mondiala. Prima intalnire dintre cel
Germania - Italia este duelul celor mai titrate selectionate de pe "batranul continent". Nemtii au un complex in fata "macaronarilor", pe care nu au reusit sa-i invinga niciodata intr-o partida desfasurata la Cupa Mondiala. Prima intalnire dintre cele doua echipe a avut loc in 1962, la turneul final gazduit de Chile, partida terminandu-se nedecis, 0-0. Peste opt ani, Italia avea sa invinga Germania, in Mexic, cu scorul de 4-3 dupa prelungiri, in semifinale. Dupa alti opt ani, destinul avea sa aduca din nou fata in fata cele doua selectionate, rezultand o remiza alba in grupa semifinala a mondialului argentinian. Ultima confruntare la Campionatul Mondial dintre Italia si Germania s-a petrecut in finala turneului din Spania, in 1982, atunci cand "azzurii" au invins cu 3-1.
Astazi, sperantele germanilor se leaga de noul "bombardier" Miroslav Klose, devenit primul jucator din lume care a marcat cate cinci goluri la doua turnee finale consecutive. Pe de alta parte, nemtii spera ca data de 4 iulie sa le aduca noroc, asa cum s-a mai intamplat si in trecut, atunci cand "Mannschaft-ul" a jucat in aceasta zi. In 1954 se petrecea "miracolul de la Berna", atunci cand Germania cucerea primul titlu mondial, iar in 1990 nemtii eliminau Anglia, la penaltiuri.

Nesta, incert


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.