O retea de traficanti de droguri care distribuia stupefiante in incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Rahova a fost anililata de ofiterii antidrog. Reteaua era formata din trei detinuti, condamnati la ani grei de inchisoare pentru omor deosebit
O retea de traficanti de droguri care distribuia stupefiante in incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Rahova a fost anililata de ofiterii antidrog. Reteaua era formata din trei detinuti, condamnati la ani grei de inchisoare pentru omor deosebit de grav si trafic de stupefiante. Cei trei se ocupau cu aprovizionarea celorlalti detinuti "cazati" la Rahova. Acestia erau ajutati de persoane din afara, care introduceau drogurile in puscarie - chiar daca Rahova se vrea a fi un penitenciar de siguranta maxima - ascunse in pachete. Cei trei membri ai retelei, R.N., de 34 de ani, condamnat definitiv la 25 de ani inchisoare pentru omor deosebit de grav, B.F., de 37 de ani, condamnat definitiv la 14 ani inchisoare, si B.N., de 31 de ani, condamnat definitiv la zece ani de inchisoare, ambii pentru trafic de droguri de mare risc, au fost prinsi in timp ce vindeau unor detinuti aproximativ doua grame de heroina. Ofiterii antidrog au mai descoperit, in camerele celor trei detinuti, un gram de heroina si 1000 de lei noi proveniti din vanzarea de droguri, precum si doua telefoane mobile.
Drogurile, telefoanele si cartelele SIM erau ascunse in diverse obiecte, cum ar fi instrumente de scris, perne sau incaltamintea. Anchetatorii au constatat ca drogurile le parveneau traficantilor disimulate in pachete si erau vandute in penitenciar cu sume cuprinse intre 250 si 300 de lei noi doza. Cei trei detinuti sunt cercetati pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat.
Reteaua de la Jilava
Cazul nu este unic, introducerea de droguri si telefoane mobile in penitenciare nemaifiind de mult o noutate. Un caz similar s-a inregistrat in luna octombrie a anului trecut, cand o tanara a adus droguri la penitenciarul Jilava, pentru fratele ei si un coleg de celula al acestuia. Tigarile cu heroina au fost descoperite de catre angajati ai inchisorii. In mai 2003, instanta suprema condamna la inchisoare doi ofiteri, un detinut si un taximetrist pentru introducerea de droguri si telefoane mobile in penitenciarul Jilava. Atunci, anchetatorii au prins un ofiter din cadrul penitenciarului in timp ce primea de la un taximetrist o punga in care se afla o sticla cu bautura alcoolica, un telefon mobil cu incarcator si un pachet de tigari in care se aflau 16,47 grame de heroina. Drogurile trebuiau sa ajunga la un detinut, acesta urmand sa vanda stupefiantele altor colegi de puscarie. Un alt detinut de la Jilava declara atunci in fata instantei, recunoscand ca este consumator de droguri, ca a fost chemat de un alt detinut care i-a aratat o punga de cafea in care era un plic cu heroina. Acesta a subliniat ca un plic cu heroina costa 300.000 de lei. "Mi-a cerut sa-l ajut sa bage in camera mea drogurile celorlalti puscariasi. N-am fost de acord si m-am trezit dupa doua zile cu un tub de spray plin cu droguri sub saltea", mai spunea acesta in timpul procesului privind traficul de droguri de la Jilava.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.