Comitetul European pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) a acordat recomandarea de aprobare a unui nou medicament destinat tratamentului poliartritei reumatoide, in Europa. Potrivit companiei Roche, medicamentul este prima si singura terapie sele
Comitetul European pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) a acordat recomandarea de aprobare a unui nou medicament destinat tratamentului poliartritei reumatoide, in Europa. Potrivit companiei Roche, medicamentul este prima si singura terapie selectiva a celulelor B ce ofera o imbunatatire de durata a starii de sanatate a pacientilor cu poliartrita reumatoida.
Prof. Paul Emery, de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, explica faptul ca ''aceasta noua abordare terapeutica ofera beneficii clinice de durata. Acest medicament va face o diferenta substantiala pentru persoanele care sufera de poliartrita reumatoida, care nu gasesc alinare in tratamentele actuale sau pentru acele persoane care nu pot tolera formele actuale de tratament''.
Pana la 40% dintre pacientii tratati cu terapiile biologice actuale nu prezinta un rezultat satisfacator si au, la aceasta data, putine alternative terapeutice, dupa cum sustin reprezentantii companiei Roche.
Potrivit declaratiilor acestora, anuntul facut de forul european se bazeaza pe cercetari care au aratat ca noul medicament este extrem de eficient in controlarea simptomelor bolii, la pacientii cu poliartrita reumatoida, oferind imbunatatiri de durata ale starii de sanatate dupa numai o singura cura de tratament - doua perfuzii. In plus, s-a remarcat ''o reducere impresionanta a umflaturilor si sensibilitatii articulare, imbunatatind astfel calitatea vietii pacientilor''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.