Desi pentru ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, epuizarea plafoanelor este un paradox, explicatia este cat se poate de simpla. Potrivit conducerii Colegiului Farmacistilor din Romania, chiar daca fondurile au fost oarecum suplimentate, alocarea b
Desi pentru ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, epuizarea plafoanelor este un paradox, explicatia este cat se poate de simpla. Potrivit conducerii Colegiului Farmacistilor din Romania, chiar daca fondurile au fost oarecum suplimentate, alocarea banilor se face pe criterii gresite.

„In ultimele luni, cu toate eforturile facute de Ministerul Sanatatii Publice si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a elimina cozile ce se formeaza la farmacii, in primele zile din lunile aprilie, mai si iunie, au existat judete unde acest fenomen a aparut constant“, declara, recent, ministrul sanatatii. Acesta considera un paradox faptul ca, in timp ce valoarea plafoanelor repartizate farmaciilor creste, numarul de zile in care unitatile au plafoane scade. „Lunar raman aproximativ 30% din fonduri necheltuite, dar sumele nu sunt repartizate operativ farmaciilor care au un grad mare de adresabilitate“, a afirmat Nicolaescu. Ca urmare a celor constatate, ministrul sanatatii a dispus directorilor autoritatilor judetene de sanatate publica sa formeze echipe mixte pentru a supraveghea modul de eliberare a medicamentelor compensate si grat uite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.