Germania este prima echipa calificata in semifinalele Cupei Mondiale, dupa ce a trecut ieri de Argentina la lovituri de departajare. La finalul celor 90 de minute regulamentare si al celor 120 de joc, scorul a fost acelasi, 1-1. Dupa desfasurarea int
Germania este prima echipa calificata in semifinalele Cupei Mondiale, dupa ce a trecut ieri de Argentina la lovituri de departajare. La finalul celor 90 de minute regulamentare si al celor 120 de joc, scorul a fost acelasi, 1-1. Dupa desfasurarea intalnirii, nemtii se pot considera norocosii zilei, pentru ca au fost departe de fotbalul prestat in celelalte meciuri de la acest turneu final, cand au entuziasmat o lume intreaga. Ieri, echipa lui Klinsmann a fost gatuita de emotie pe cel mai mare stadion de la aceasta Cupa Mondiala, cel din Berlin, iar sud-americanii au controlat prima repriza. Nu au fost ocazii mari la vreuna dintre porti, s-a jucat inchis, cu teama, ambele echipe fiind departe de doua dintre pretendentele la titlu, desI la acest nivel jucatorii sI antrenorii nu mai sunt deloc interesati de spectacol.
Argentina a deschis scorul imediat dupa pauza, prin Ayala, tocmai dintr-un corner, de unde nemtii apreciau inainte de joc ca fazele fixe vor fi atuul lor. Sud-americanii au mai fost periculosI vreo zece minute, dar au lasat impresia ca nu sunt interesati sa dea lovitura de gratie unei echipe usor dezorientate, apoi Pekerman, care are un bunic neamt, a facut schimbari de parca ar fi fost pe cealalta banca. Au iesit Riquelme si Crespo, doi dintre oamenii cheie ai "pumelor", plus Abondanzieri accidentat, iar Argentina a renuntat la orice intentie ofensiva cu scopul de a apara avantajul minim. Klinsmann a mutat in schimb excelent, trimitand in teren pe parcursul jocului jucatori rapizi, sI nu atacantI, asa cum ar fi facut orice antrenor aflat in fata unui sfert de ora in care trebuia sa marcheze sau sa plece acasa. Klose a egalat, iar in prelungiri s-a jucat la trecerea timpului, fara curaj, in asteptarea "loteriei". Care a dat castig de cauza nemtilor si a trimis acasa o echipa cu pretentii, dar care a vrut sa obtina mult dand putin. (B.G.)
GERMANIA - ARGENTINA 5-3 (1-1, 1-1, 0-0)
Au marcat: KLOSE (80) / AYALA (49)
"Olympiastadion", Berlin; spectatori: 73.000
GERMANIA: Lehmann; Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm - Schneider (62 Odonkor), Frings, Ballack, Schweinsteiger (74 Borowski) - Podolski, Klose (86 O. Neuville). Antrenor: Jurgen Klinsmann.
ARGENTINA: Abbondanzieri (71 Franco) - Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin - L. Gonzalez, Mascherano, Riquelme (72 Cambiasso), Maxi Rodriguez - Tevez, Crespo (79 J. R. Cruz). Antrenor: Jose Pekerman.
Cartonase galbene: Podolski (3), Odonkor (94), Friedrich (114) / Sorin (45), Mascherano (60), M. Rodriguez (88), Cruz (95).
Au arbitrat: Lubos Michel - Roman Slysko, Martin Balko - toti din Slovacia.
Lovituri de departajare:
Germania: O. Neuville - gol, Ballack - gol, Podolski - gol, Borowski - gol.
Argentina: J. R. Cruz - gol, Ayala - ratare, M. Rodriguez - gol, Cambiasso - ratare.
CM 2006 - SFERTURI DE FINALA
Vineri
GERMANIA - ARGENTINA 5-3 (1-1, 1-1, 0-0)
*partida ITALIA - UCRAINA s-a disputat aseara, dupa inchiderea editiei.
Sambata
ANGLIA - PORTUGALIA (ora 18 - TVR 1)
BRAZILIA - FRANTA (ora 22 - TVR 1)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.