in Timisoara nu este posibila din cauza putinelor trasee speciale, dar si din cauza aglomeratiei de pe strazi. Din fericire, alternativele sunt la doar cativa kilometri de oras.La fiecare sfarsit de saptamana, Padurea  Verde este asaltata de ora
in Timisoara nu este posibila din cauza putinelor trasee speciale, dar si din cauza aglomeratiei de pe strazi. Din fericire, alternativele sunt la doar cativa kilometri de oras.La fiecare sfarsit de saptamana, Padurea Verde este asaltata de oraseni dornici de un gratar. Cei mai multi se limiteaza la a-si intinde patura pe pajistile de la intrarea in padure, la mici si bere. Putini sunt insa cei care cunosc traseele intortocheate de aici. Singur ori cu prietenii, poti explora zona cu bicicleta, departe de uzine si de masini, fara intersectii, reguli de circulatie ori claxoane. E foarte usor sa te pierzi prin cararile paralele, delimitate de parcele. Asta ar trebui sa fie si ineditul drumetiei: necunoscutul si multa vegetatie. Cu putin noroc, poti intalni caprioare, fazani sau iepuri salbatici. O persoana care cunoaste bine zona te poate indruma spre locuri superbe din padurea deasa: lacul de la Dumbravita sau locurile secrete de pescuit de-a lungul paraului Behela.

Cu cortul, la plaja
Pe vremuri, cei mai multi timisoreni plecau pentru tot weekendul, impreuna cu familia, pe biciclete la sag sau la "nisipurile de la sag". Plajele de pe albia Timisului erau si sunt destinatia lor preferata. Pentru a ajunge la sag cu citybike-ul, trebuie sa parcurgi aproximativ 20 de km, cu escala in satucul Albina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.