Gheorghe Dobo, vicepresedintele clubului CFR - CSU Brasov, simte mult mai mult decat noi toti canicula instalata prematur inca din luna iunie.
Motivul il consituie mai putin capriciile vremii si mai mult cele ale semenilor nostri. Oficialul d
Gheorghe Dobo, vicepresedintele clubului CFR - CSU Brasov, simte mult mai mult decat noi toti canicula instalata prematur inca din luna iunie.
Motivul il consituie mai putin capriciile vremii si mai mult cele ale semenilor nostri. Oficialul din municipiul de sub Tampa este socat de
faptul cum federatia noastra de rugby a inteles sa rezolve o situatie care s-a creat ad-hoc, dupa barajul din 3 iunie, de promovarea in Liga Nationala.
Atunci, se stie, Sportul Studentesc a dispus de CFR - CSU Brasov cu 20-10. Numai ca ulterior formatia studenteasca bucuresteana a anuntat oficial ca nu va putea rezista financiar prezentei in esalonul fruntas al rugbyului, si, deci, renunta la locul ce l-a castigat. Ramas vacant, in locul rugbystilor de la "Sportul" urma sa aiba loc un meci de baraj intre invinsele barajului initial, adica CFR - CSU Brasov si Petrom Timisoara, care pierduse la Olimpia Bucuresti, deoarece nu putuse sa alinieze un loc de 18 jucatori, cum impunea regulamentul. Meciul de baraj n-a mai avut loc intre formatiile din Brasov si Timisoara, fiind dat castig de cauza rugbystilor din municipiul de pe Beaga. Explicatia: acestia ar fi primit din partea Petrom asigurarea unui fond de trei miliarde de lei vechi pentru sustinerea echipei care poarta numele societatii in timp ce echipa din Brasov a prezentat la federatie numai o adresa din partea primarului orasului de sub Tampa, George Scripcaru, prin care se stipula ca echipa va fi preluata de primarie.
Deci i se vor asigura fondurile necesare pentru a face fata participarii la meciurile din prima liga. Pozitia federatiei? S-a considerat ca Petrom Timisoara ar fi avut un dosar de evaluare economica mai bine pus la punct, chiar daca ulterior primarul George Scripcaru a revenit printr-o adresa, prin care se angaja ferm ca "rugbystii de la CFR - CSU vor fi finantati cu suma de patru miliarde de lei vechi". Inutil! Pentru ca s-a considerat ca a venit prea tarziu interventia primarului brasovean, astfel ca pana la urma castig de cauza a avut, in conditiile semnalate, echipa timisoreana. Ce inseamna prea tarziu? Se intreaba vicepresedintele Gheorghe Dobo, cand termenul de rezolvare al acestui caz ar fi fost 1 iulie? Or, toata tevatura s-a petrecut inainte de aceasta data. Cei din Brasov se considera privati de dreptul de a promova in Liga Nationala, cu atat mai mult cu cat in campionatul Diviziei A (esalonul secund al rugbyului), seria a II-a, CFR - CSU a incheiat campionatul la 26 de puncte distanta de echipa banateana. Mai mult, chiar ei, rugbystii brasoveni, ar fi propus un meci de baraj, inainte de situatia creata prin retragerea formatiei Sportului Studentesc. Cu alte cuvinte, federatia s-ar fi grabit, luand o decizie in sprijinul celor de la Petrom, Timisoara si mai ales fara a tine seama si de valoarea exprimata in teren de cele doua echipe aflate in mod artificial in litigiu.
Iata de ce clubul CFR - CSU Brasov, neacceptand decizia conducerii federatiei de rugby pe care o considera nedreapta, s-a adresat, prin memorii, atat presedintelui COSR, Octavian Morariu, fostul pesedinte al federatiei, cat si consilierilor prezidentiali pe probleme de sport, Octavian Belu si Mariana Bitang. Cu ce rezultat? Deocamdata suntem pe data de 1 iulie si federatia se prevaleaza de faptul ca termenul de inscriere s-a incheiat. Trist e ca atat Brasovul cat si Timisoara ar merita sa aiba cate o echipa in Liga Nationala, ca foste centre cu traditie in performanta: Brasovul, in perioada cad rugbyul era cantonat la Precizia Sacele, iar Timisoara sub culorile Universitatii. Vreumurile s-au schimbat, n-a mai existat sustinerea materiala necesara, nici la Brasov, si nici la Timisoara. Acum pare sa existe un alt climat si mai ales oameni, oficialitati, gata sa readuca in prim plan un sport care le-a creat o frumoasa imagine. Apar insa, cum se vede, dificultati cu totul nedorite, chiar din partea forului care s-ar cuveni sa fie primul interesat de revitalizarea celor doua centre rugbystice!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.