Omul de afaceri Dinu Patriciu a depus, prin intermediul aparatorilor sai, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), o plangere impotriva procurorilor Adriana Cristescu, Daniel Ticau si Ciprian Nastasiu, cei care instrumenteaza dosarul Rompetrol.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a depus, prin intermediul aparatorilor sai, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), o plangere impotriva procurorilor Adriana Cristescu, Daniel Ticau si Ciprian Nastasiu, cei care instrumenteaza dosarul Rompetrol. Impreuna cu Philip Stephenson si alti patru oameni de afaceri, Dinu Patriciu a solicitat CSM efectuarea unor cercetari disciplinare in ceea ce priveste conduita procesuala si profesionala a celor trei procurori, precum si promovarea de sanctiuni disciplinare pentru savarsirea unor abateri disciplinare.
Una dintre abaterile savarsite de procurori, potrivit memoriului omului de afaceri, este intarzierea sistematica a lucrarilor in dosar, cu consecinta obstructionarii solutionarii cauzei si trimiterii acesteia pe rolul instantelor de judecata. Dinu Patriciu a reclamat faptul ca procurorii au dispus cu o intarziere nejustificata realizarea unor probe, a caror necesitate era evidenta. Mai mult, acestia au solicitat documente in mod repetat, sicanatoriu si excesiv, au schimbat incadrarile juridice si au extins cercetarile asupra unor presupuse fapte pe care apoi le-au ignorat. De asemenea, graba procurorilor de a lua anumite masuri privative de libertate, inainte de strangerea de dovezi, este un alt aspect amintit in memoriul adresat CSM.
In incheierea memoriului se reclama faptul ca procurorii au indus in eroare partile din dosar cu privire la desfasurarea unor acte de procedura. De asemenea, Daniel Ticau este acuzat ca nu a solutionat niciuna dintre plangerile, cerintele sau memoriile apararii din acest dosar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.