Partidul Conservator someaza Ministerul Finantelor sa intervina, printr-un act normativ, in echilibrarea bugetului primariilor, in caz contrar acestea urmand sa intre in faliment. Deputatul PC de Alba, Nicolae Popa, a atras atentia, intr-o conferinta
Partidul Conservator someaza Ministerul Finantelor sa intervina, printr-un act normativ, in echilibrarea bugetului primariilor, in caz contrar acestea urmand sa intre in faliment. Deputatul PC de Alba, Nicolae Popa, a atras atentia, intr-o conferinta de presa, ca exista riscul ca Romania sa se confrunte cu o premiera, aceea ca primariile sa intre in faliment, pentru ca nu exista fonduri pentru perioada urmatoare. El considera ca acest aspect risca sa afecteze integrarea europeana la 1 ianuarie 2007. "Ne confruntam cu o situatie extrem de grava, in premiera pentru noi, primariile vor intra in faliment, iar primarii vor pune lacatele pe usile acestor institutii", a spus Popa. El a aratat ca situatia cea mai dramatica se inregistreaza la primariile comunale si care administreaza suprafete mici. Deputatul PC a precizat ca a comunicat in scris "aceasta situatie disperata" Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Administratiei si Internelor , dar nu a primit deocamdata nici un raspuns. "Somam MFP si MAI sa treaca imediat la o inventariere exacta a situatiei primariilor, altminteri am putea avea probleme privind integrarea in Uniunea Europeana la termen", a spus el. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.