Serviciul de Ambulanta al municipiului Bucuresti a inregistrat in aceste zile numeroase solicitarii din partea celor afectati de canicula. De obicei, cei care apeleaza la Serviciul de Ambulanta al Capitalei sunt oameni in varsta si care au diverse su

Serviciul de Ambulanta al municipiului Bucuresti a inregistrat in aceste zile numeroase solicitarii din partea celor afectati de canicula. De obicei, cei care apeleaza la Serviciul de Ambulanta al Capitalei sunt oameni in varsta si care au diverse suferinte legate de hipertensiune, colica biliara, colica renala sau diferite disconforturi. Medicii fac apel la persoanele in varsta, cei bolnavi cronici si la parinti, sa-si ia masuri de protectie, sa imbrace haine usoare, din fibre naturale, culori deschise, sa se hidrateze, copiii sa nu umble prin soare sub nici o forma la orele amiezii, iar atunci cand ies afara sa aiba capul acoperit. De asemenea, batranii sa nu iasa in miezul zilei afara, ci pana in ora 10.00 sau seara dupa ora 17.00 si sa-si ia medicatia.

La Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, in ziua de duminica si prima parte din din ziua de luni (circa 30 de ore) au fost 1.200 de solicitari, 18 pentru accidente rutiere, 34 pentru accidente vasculare cerebrale, sincope si lipotimii peste 100, in jur de 84 de cazuti in strada. Numarul solicitarilor a crescut, iar medicii de la ambulanta fac apel catre populatie sa nu mai apeleze abuziv la ambulanta. Potrivit doctoritei Alice Grasu, pentru o criza de lombosciatica sau o stare de febra se poate apela la medicul de familie, iar medicii de la ambulanta sa fie lasati, mai ales zilele acestea cand solicitarile au crescut, sa se ocupe de cazurile cu adevarat grave. In continuare, medicii fac apel la cei care au probleme de sanatate cronice, cum ar fi cardiacii, cei cu probleme respiratorii sa nu iasa din casa in toiul zilei si sa-si urmeze tratamentul.
Populatia trebuie sa inteleaga sa se hidrateze foarte bine, sa consume cel putin doi litri de lichide pe zi, fructe, legume, mai putin carne, mai putin grasimi, fara cafea in exces sau bauturi alcoolice. Pentru copii si batrani este bine de stiut ca acestia trebuie sa iasa fie devreme de dimineata fie seara mai tarziu, iar daca totusi sunt obligati sa iasa la un anumit moment al zilei trebuie sa aiba capul acoperit si sa nu stea mult in soare.

AVERTIZARI METEO!
Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis, luni, o atentionare meteorologica catre toate prefecturile din tara. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), urmeaza o perioada cu temperaturi foarte ridicate. "Fenomenele meteorologice din mesaj vor incepe in mai putin de 72 de ore, dar nu mai devreme de 36 de ore din momentul emiterii mesajului; aceasta atentionare va fi actualizata sau nu printr-un mesaj de avertizare sau un nou mesaj de atentionare, in functie de gravitatea fenomenului prevazut. Atentionarea poate privi si fenomene meteo care incep mai devreme de 36 de ore cand acestea nu sunt atat de grave incat sa justifice o avertizare", este textul avertizarii. Incepand cu 28 iunie, vremea va fi calduroasa in toata tara, cu valori de temperatura cu 5 pana la 8 grade mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei, in special in zonele de campie unde local va fi canicula. Indicele de confort termic temperatura - umezeala va atinge si depasi pragul valoric 80 in regiunile vestice, sudice si sud-estice. Starea de disconfort termic va persista si in prima parte a noptii, cand mercurul termometrelor nu va cobori sub 20 de grade. In cursul dupa-amiezelor gradul de instabilitate atmosferica se va accentua in regiunile nord-vestice si in zonele montane, unde pe arii restranse vor fi posibile ploi cu caracter torential.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.