Refuzul exprimat de primul ministru privind descentralizarea, sub pretextul unei pretinse periclitari a aderarii, este o grava eroare, care pune in pericol chiar integrarea, sustine secretarul general al PD Vasile Blaga. Calin Popescu Tariceanu s-a p
Refuzul exprimat de primul ministru privind descentralizarea, sub pretextul unei pretinse periclitari a aderarii, este o grava eroare, care pune in pericol chiar integrarea, sustine secretarul general al PD Vasile Blaga. Calin Popescu Tariceanu s-a pronuntat luni impotriva propunerii PD privind cresterea competentelor autoritatilor locale, prin care se cerea Guvernului sa renunte la unele prerogative ale ministerelor si Agentiilor, pentru a pastra doar puterea de a reglementa si controla. Seful Executivului a apreciat ca initiativa PD ar duce la "paralizia intregului aparat administrativ", cu numai trei luni inaintea Raportului CE. "In realitate, tocmai aceasta reticenta fata de reforma este cea care pune in pericol integrarea sub cea mai importanta forma a sa, care este accesul Romaniei la fonduri importante", explica Blaga, intr-un comunicat de presa. El ii reaminteste premierului ca prin Programul de Guvernare, Guvernul Romaniei s-a angajat sa realizeze consolidarea procesului de descentralizare administrativa si fiscala si sa intareasca autonomia locala. Mai mult, sustine ministrul PD, "descentralizarea este solutia cea mai potrivita pentru a oferi cetatenilor cele mai bune servicii publice, la cel mai redus cost posibil". Vasile Blaga il atentioneaza pe Tariceanu ca "descentralizarea administrativa nu are legatura cu discutiile privind restructurarea guvernamentala". Liderul democrat subliniaza: "PD considera ca orice incetinire a reformei administratiei publice si, implicit, orice temporizare a punerii in practica a descentralizarii, ar constitui un pas inapoi, regretabil in contextul in care ritmul accelerat impus pana in prezent a permis Ministerului Administratiei si Internelor sa treaca, in ceea ce priveste administratia publica, de la stadiul de "stegulet rosu" direct la cel de "stegulet verde".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.