In timp ce ministrul Gheorghe Barbu afirma ca Ministerul Muncii este sarac, Inspectia Muncii isi monteaza instalatie de securitate digitala de zeci de miliarde de lei. Banii aruncati pe Apa Sambetei sunt proveniti de la bugetul de stat.

In timp ce ministrul Gheorghe Barbu afirma ca Ministerul Muncii este sarac, Inspectia Muncii isi monteaza instalatie de securitate digitala de zeci de miliarde de lei. Banii aruncati pe Apa Sambetei sunt proveniti de la bugetul de stat.

In timp ce accidentele de munca cresc de la o zi la alta, munca la „negru“ a ajuns deja un sport national, iar conditiile de lucru sunt extrem de proaste, 40% dintre IMM-uri riscand sa fie inchise dupa aderare tocmai din aceaste cauze, Inspectia Muncii se joaca cu banii publici, aruncand zeci de miliarde pe sisteme de securitate digitala.

Situatia accidentelor de munca este dezastruoasa. Potrivit datelor furnizate de Inspectia Muncii, in 2005, in Romania, peste 10.000 de persoane si-au gasit sfarsitul in campul muncii. Conditiile proaste de lucru, dezinteresul total aratat de autoritati si angajatori au condus la aceste rezultate morbide. Sectoarele din economia romaneasca in care au loc cele mai multe accidente de munca sunt industria miniera, constructiile si industria energetica. Numarul victimelor acestor accidente a crescut gradul de raportare, in urma controalelor de la Inspectia Muncii. Anul trecut, accidentele de munca au facut mai mult de 10.000 de victime, dintre care 500 au fost mortale. Si pentru anul 2006 se intrevede o statistica la fel de morbida. In intervalul ianuarie-martie s-au inregistrat deja 447 de accidente, judetele Gorj, Constanta, Bacau si Brasov fiind in topul cu cele mai multe victime. Sa nu uitam ca anul 2006 a inceput cu un dramatic accident de munca la Mina Anina, in urma caruia sapte persoane si-au pierdut viata, iar alte cinci au fost ranite grav. Si la Combinatul Mittal Steel Galati, de la inceputul anului si pana in prezent, s-au intregistrat aproximativ 20 de accidente. Nici Portul Constanta nu a scapat de tragedia accidentelor, saptamana trecuta cinci persoane pierzandu-si viata, dupa ce o macara plutitoare care era tractata de un remorcher in dana 64 a Portului Constanta a lovit un pod rulant suspendat, pe care se aflau muncitori de la o firma din port.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin