Seful Kremlinului, Vladimir Putin, a solicitat, ieri, ajutorul comunitatii internationale, pentru eliberarea celor patru diplomati rusi rapiti in Irak, la 3 iunie, intr-un atac soldat si cu moartea unui al cincilea diplomat. Pana ieri seara, rapitori
Seful Kremlinului, Vladimir Putin, a solicitat, ieri, ajutorul comunitatii internationale, pentru eliberarea celor patru diplomati rusi rapiti in Irak, la 3 iunie, intr-un atac soldat si cu moartea unui al cincilea diplomat. Pana ieri seara, rapitorii nu formulasera inca nici o solicitare in schimbul eliberarii celor patru."Contez pe sprijin din partea tuturor prietenilor nostri", a declarat Putin la o reuniune a sefilor de stat din Organizatia de Cooperare de la Shanghai (OCS). Deputatul rus Mihail Marghelov afirmase anterior ca Rusia foloseste toate conexiunile cu Guvernul irakian si cu principalele partide politice din aceasta tara pentru a obtine eliberarea ostaticilor. El a cerut, de asemenea, tuturor irakienilor care isi amintesc de ajutorul dat de Rusia tarii lor sa contribuie la cautarea celor patru. Marghelov, care conduce Comisia de Afaceri Externe a Camerei superioare a Parlamentului moscovit, a apreciat ca rapirea nu trebuie sa afecteze relatiile cordiale ruso-irakiene, avand in vedere ca diplomatii rusi au fost rapiti de "teroristi straini". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.