In cazul in care Ucraina va adera la NATO, va urma un proces extrem de dureros si costisitor al intreruperii legaturilor dintre companiile de aparare ruse si ucrainene, a avertizat, miercuri, ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, dupa o intreved
In cazul in care Ucraina va adera la NATO, va urma un proces extrem de dureros si costisitor al intreruperii legaturilor dintre companiile de aparare ruse si ucrainene, a avertizat, miercuri, ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, dupa o intrevedere avuta, la Sankt Petersburg, cu directorii mai multor firme din sectorul de aparare, au informat agentiile de presa ruse. Ivanov nu a uitat sa sublinieze ca nivelul colaborarii, dintre industria militara ucraineana si cea ruseasca, "a fost foarte ridicat". "Dorinta Ucrainei de a deveni membra a NATO este un drept suveran al acestei tari si este mai presus de orice discutii", a recunoscut ministrul rus al Apararii. El a atras insa atentia ca, in cazul primirii Ucrainei in Alianta, "cooperarea dintre cele doua state va inceta de la sine, mai devreme sau mai tarziu".
La scurta vreme de la venirea la putere a presedintelui Iuscenko, in 2004, Ucraina si-a anuntat intentia de a se alatura Aliantei Nord Atlantice si de a deveni membra a UE. Ucrainenii au insa opinii diferite legate de aceasta chestiune, fapt demonstrat recent de sustinatorii rivalului lui Iuscenko, Victor Ianucovici, care s-au opus prezentei militarilor fortelor NATO pe teritoriul tarii lor. Opozantii ideii de aderare a Ucrainei la Alianta au organizat, luna trecuta, in Crimeea, proteste masive fata de exercitiile militare Sea Breeze, dintre Ucraina si NATO, programate pentru lunile iulie si august. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.