Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, ieri, conform art. 62 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, suspendarea din functie a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Dragomiresti, judet
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, ieri, conform art. 62 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, suspendarea din functie a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Dragomiresti, judetul Maramures, fata de care procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala sub acuzatia de luare de mita.
Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Anticoruptie Cluj, prim-procurorul Anuta Bucur ar fi pretins si primit, in calitate de sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Dragomiresti, diferite sume de bani pentru a-i favoriza pe cei cercetati. Astfel, in perioada august 2004 - aprilie 2006, a primit 400 de euro de la Dumitru Gherghes, 350 de lire sterline de la Mitica Ardelean si 300 de euro de la Gheorghe Ardelean.
Cei trei erau cercetati pentru trecerea frauduloasa a frontierei in Franta si Anglia si ar fi dat banii in schimbul aplicarii unei sanctiuni administrative.
In urma cu doua luni, procuroarea a pretins o alta suma de bani de la Anton Morar, o persoana cercetata pentru uz de fals. Numai ca, de data aceasta, barbatul a facut denunt, iar procurorii au gasit suma la sotul ei, Stefan Bucur, cel care intermediase totul.
In fapt, Anton Morar din Dragomiresti fusese prins de un echipaj de politie ca circula folosind o dovada de asigurare falsificata.
Morar a recunoscut ca a cumparat-o cu 100 de euro de la un cetatean francez, iar politistii i-au intocmit dosar penal pentru uz de fals.
Se pare ca, in prima faza, Anton Morar ar fi incercat sa "rezolve" problema cu politistii, dar nu i-a mers, hotarand ulterior sa mearga pe firul dosarului care ajunsese deja la Parchet.
Atunci Morar s-a dus la procuroare sa obtina rezolutia de "18 indice 1" (fapta nu prezinta pericol social) pentru ca pedeapsa sa se rezume doar la o amenda. Prim-procurorul Ana Bucur i-a pretins 500 de euro.
In paralel, Morar a luat legatura cu procurorii STA Cluj, iar banii au fost marcati. Numai ca la intalnirea fixata a venit Stefan Bucur.
Pentru toate aceste motive, procurorul Ana Bucur este urmarita penal de procurorii anticoruptie, CSM dispunand ieri suspendarea ei din functie pana la solutionarea dosarului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.