Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a intalnit, cu coordonatorul rezident al intregului Sistem ONU din Romania, doamna Soknan Han Jung, care detine totodata calitatea de Reprezentant Rezident al Programului Natiunilor Unite pentru
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a intalnit, cu coordonatorul rezident al intregului Sistem ONU din Romania, doamna Soknan Han Jung, care detine totodata calitatea de Reprezentant Rezident al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), partener al MAI in cadrul unui program de combatere a traficului de fiinte umane. Aceasta problema face obiectul ultimului "stegulet galben" al Ministerului Administratiei si Internelor in Raportul de monitorizare din luna mai al Comisiei Europene. Ministrul Vasile Blaga a adresat multumiri reprezentantilor Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru sprijinul acordat in ceea ce priveste prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane si a aratat ca Romania a inregistrat rezultate semnificative in domeniul operativ. Astfel, Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate (DGCCO) si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) au instrumentat, anul trecut si in primul trimestru al acestui an, peste 1.000 de dosare de trafic de fiinte umane, in care au fost implicate aproape 1.800 de persoane. In aceeasi perioada, peste 800 de traficanti de fiinte umane au fost trimisi in judecata prin rechizitoriu, iar 213 traficanti au fost condamnati definitiv, a afirmat ministrul Administratiei si Internelor. Ministrul Administratiei si Internelor a afirmat ca Romania are nevoie de progrese in ceea ce priveste asistenta acordata victimelor traficului cu fiinte umane, in acest scop fiind infiintata la sfarsitul anului trecut, cu sprijinul PNUD, Agentia Nationala de Prevenire a Traficului de Persoane si Monitorizare a Asistentei Acordate Victimelor, a precizat ministrul Vasile Blaga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.