Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) va beneficia pana in 2010 de 1,141 miliarde euro, bani proveniti din fonduri structurale si de la buget. Capitalul va fi investit in cel putin zece proiecte care vizeaza protectia mediului, infrastruc
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) va beneficia pana in 2010 de 1,141 miliarde euro, bani proveniti din fonduri structurale si de la buget. Capitalul va fi investit in cel putin zece proiecte care vizeaza protectia mediului, infrastructura alimentarii cu apa, statii de epurare, retele de canalizare, marirea gradului de siguranta a barajelor, in programe de colectare selectiva a deseurilor menajere, depoluarea siturilor istorice si lucrarilor de prevenire a eroziunilor costiere. Secretarul de stat pe probleme de ape, Ana Lucia Varga, a estimat la circa 15 miliarde euro, costurile necesare in domeniul gospodaririi apelor. MMGA informeaza ca sunt necesari circa 6 miliarde euro pentru gestionarea deseurilor. Circa 236 instalatii de tratare termica a deseurilor medicale periculoase vor fi inchise pana la sfarsitul acestui an. Proiecte pilot si activitati de constientizare a populatiei care vizeaza deseurile de ambalaje au fost desfasurate in perioada 2004-2006. In anul 2007 colectarea selectiva se va desfasura la nivel national, iar proiectul va fi implementat si in zonele mai dificile, cum sunt cele montane. Aproximativ 6,25 milioane de euro au fost investiti pentru informarea populatiei, implementarea legislatiei in domeniu si achizitionarea echipamentelor de monitorizare a deseurilor. Romania trebuie sa-si reduca volumul deseurilor depozitate neconform cu pana la 40%, pana in 2013, potrivit Planului National de Dezvoltare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.