Summitul sefilor de state si de guverne a inceput, ieri dupa-amiaza, la Bruxelles, prin schimbul traditional de opinii cu Joseph Borrel, presedintele Parlamentului European, in prezenta ministrilor de externe ai UE. Prima sesiune de lucru a Consiliul
Summitul sefilor de state si de guverne a inceput, ieri dupa-amiaza, la Bruxelles, prin schimbul traditional de opinii cu Joseph Borrel, presedintele Parlamentului European, in prezenta ministrilor de externe ai UE. Prima sesiune de lucru a Consiliului, care s-a desfasurat aseara, a avut pe agenda Proiectul de Concluzii pregatit de presedintia austriaca privind Constitutia europeana, capacitatea de absorbtie a UE, extinderea, pozitiile fata de Romania, Bulgaria, Turcia, Croatia si alte state din Balcani, dar si actiuni concrete privind dezvoltarea economica, schimbarile climaterice, mecanismele pentru managementul crizelor si al dezastrelor.
In cadrul discutiilor privind dezvoltarea unui sistem echilibrat de azil, au fost introduse Programe Regionale de Protectie pentru Ucraina, Moldova si Belarus. Ucraina asteapta in mod deosebit de la acest Consiliu un semnal privind viitorul sau european. In timpul cinei cu ministrii de externe, cancelarul Wolfgang Schussel a discutat despre viitoarele relatii dintre UE si Serbia, tinand cont de ultimele dezvoltari in Muntenegru si Kosovo si posibilele raspunsuri ale diplomatilor europeni in problema migrantilor, in special din tarile africane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.