Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii ne anunta ca lanseaza proiectul "e-VACANTA!", un proiect educational pentru stimularea participarii scolilor pilot la implementarea unor activitati bazate pe m
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii ne anunta ca lanseaza proiectul "e-VACANTA!", un proiect educational pentru stimularea participarii scolilor pilot la implementarea unor activitati bazate pe mijloace moderne de comunicatii si tehnologia informatiei. Proiectul se desfasoara in cadrul programului "Economia bazata pe Cunoastere", initiat de catre MCTI si se adreseaza unui numar de 17 scoli pilot, implicand in egala masura elevii, cadrele didactice si membrii comunitatii. "Prin derularea proiectului "e-VACANTA!" dorim sa incurajam utilizarea noilor tehnologii de catre elevii si profesorii scolilor pilot si pe perioada vacantei de vara, sa le stimulam creativitatea si sa le oferim sansa de a folosi resursele asigurate prin intermediul programului "Economia bazata pe Cunoastere" pentru studiu individual si desfasurarea de activitati educationale. In acest fel, universul virtual le va fi accesibil in permanenta", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. Am putea spune, in consecinta, ca initiativa celor doua ministere are un caracter cu adevarat revolutionar pentru starea deosebit de precara ori lipsa pana aproape de disparitie a programelor tintite spre utilizarea timpului liber al copiilor in scop creativ. De mentionat ca proiectul se va desfasura pe perioada vacantei de vara, intre 15 iunie - 15 septembrie 2006 si este menit sa contribuie la stimularea utilizarii resurselor de comunicatii si tehnologia informatiei pe perioada vacantei, la intarirea capacitatii de coordonare a resurselor unitatii scolare, cat si la sustinerea relatiei cu celelalte scoli din reteaua proiectului Economia bazata pe Cunoastere. Proiectul "e-VACANTA!" se va desfasura la nivelul fiecarei scoli, va fi coordonat de catre directorul unitatii scolare si monitorizat si evaluat de specialisti din Unitatea de Management al Proiectului "Economia bazata pe Cunoastere" din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. "E-vacanta, e-comunicare, e-distractie - iata un mod constructiv, recreativ si creativ de a-ti petrece timpul liber", afirma Secretarul de Stat pentru Invatamant Preuniversitar, Paloma Petrescu. Si-i dam dreptate! Mai multe detalii despre acest proiect, precum si regulamentul de desfasurare, pot fi obtinute la adresele www.mcti.ro, www.edu.ro, de la Unitatea de Management al Proiectului din cadrul MCTI, persoana de contact Virgil Paraschiveanu, email: evacanta@mcti.ro, tel. 031.710.40.20/ 21/22/23/24, fax. 031.710.40.24 sau prin intermediul forumului www.ecomunitate.ro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.