Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ieri ca s-a constituit parte vatamata, in nume personal si al Universitatii Bucuresti, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Emil Constantinescu a fost audiat de procurorii militari
Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ieri ca s-a constituit parte vatamata, in nume personal si al Universitatii Bucuresti, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Emil Constantinescu a fost audiat de procurorii militari timp de cinci ore, precizand, la iesire, ca a depus la Parchet o plangere penala "cu privire la invadarea Universitatii Bucuresti de catre mineri si atacurile violente asupra studentilor". De asemenea, fostul sef al statului a spus ca a depus o cerere prin care solicita infirmarea neinceperii urmaririi penale in doua dosare disjunse din cel al mineriadei de la Costesti din iunie 1999. Aceste cauze ii vizeaza pe fostul sef al Jandarmeriei, generalul Gheorghe Lupu, si pe senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor. Emil Constantinescu il acuza pe Corneliu Vadim Tudor ca i-a instigat public pe mineri in 1999 sa rastoarne Guvernul si pe seful statului de atunci. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.