Traficul rutier a suferit, in cursul diminetii de ieri si pana la orele pranzului, mai multe blocaje din cauza lucrarilor care se desfasoara pe un sens de mers pe podul Grant. Soferii care veneau din cartierele Crangasi, Militari sau Drumul Taberei s
Traficul rutier a suferit, in cursul diminetii de ieri si pana la orele pranzului, mai multe blocaje din cauza lucrarilor care se desfasoara pe un sens de mers pe podul Grant. Soferii care veneau din cartierele Crangasi, Militari sau Drumul Taberei spre Baneasa si celelalte cartiere din nordul Capitalei au format cozi de sute de metri, asteptand fiecare peste trei sferturi de ora ca sa treaca de semaforul amplasat inainte de pasaj.

Conducatorii autovehiculelor care au ales sa nu ocoleasca pe la Gara de Nord au format cozi inclusiv in spatele pietei Crangasi, dar si pe strazile perpendiculare pe bulevardul Turda, deplasandu-se chiar si pe trotuare. Circulatia a fost dirijata de politisti doar la intrarea pe podul Grant dinspre Baneasa, in partea cu piata Crangasi soferii actionand, in cele mai multe cazuri, cu incalcarea regulilor de circulatie. Din aceasta cauza, tramvaiele 41 au ramas de multe ori blocate cu cativa metri inainte de statie din cauza soferilor ramasi pe linii pentru ca nu au respectat culoarea semaforului si regulile de prioritate in intersectie. Claxoanele soferilor au atins praguri maxime de decibeli minute in sir iar injuraturile si jignirile schimbate de soferi au fost direct proportionale cu timpul de asteptare. Seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei (BPR), comisar - sef Marian Motoc, a declarat, pentru ROMPRES, ca, impreuna cu primarul sectorului 6, a identificat unele solutii de fluidizare a traficului in zona podului Grant. Astfel, s-a optat pentru redirectionarea masinilor care circula dinspre Lujerului catre Turda, pe stradutele din spatele Sectiei 20 Politie. De asemenea, circulatia a fost directionata spre zona Garii de Nord, supravegheata de mTotodata, Motoc a atras atentia asupra comportamentului la volan al unor soferi, care fie depasesc coloana de masini la semafor, fie nu respecta centrul liber din intersectii, provocand blocaje, fie circula direct pe trotuare, panicand pietonii. In context, el a mentionat ca toti cei care incalca aceste reguli sunt pasibili de amenzi. Aproximativ 100 de politisti ai Brigazii Rutiere a Capitalei actioneaza permanent pentru fluentizarea circulatiei rutiere pe strazile Capitalei, a mai spus seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei (BPR). El a precizat ca acestia se deplaseaza in acele zone in care problemele sunt mai mari, mentionand ca efectivele sunt insuficiente pentru acoperirea intregii Capitale.
Potrivit oficialului BPR, traficul rutier este ingreunat, indeosebi, dimineata si seara, cand se pleaca sau se vine de la slujba.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.