Saptamana viitoare
Patriciu versus SRI
Tribunalul Bucuresti a finalizat luni dosarul in care Dinu Patriciu si SC Rompetrol SA solicita daune morale si reputationale de un milion de dolari Serviciului Roman de Informatii (SRI), pentru i
Saptamana viitoare
Patriciu versus SRI
Tribunalul Bucuresti a finalizat luni dosarul in care Dinu Patriciu si SC Rompetrol SA solicita daune morale si reputationale de un milion de dolari Serviciului Roman de Informatii (SRI), pentru interceptarea, pe parcursul mai multor ani, a convorbirilor telefonice purtate de presedintele companiei si managementul Rompetrol. Magistratii vor da o solutie pe 11 mai. Avocatii lui Dinu Patriciu au spus, in pledoaria finala, ca SRI a ascultat ilegal telefoanele membrilor conducerii Rompetrol, deoarece nu a existat un mandat din partea unui judecator. Ei au adus in discutie un caz asemanator, in care Romania a fost condamnata de CEDO, pentru practici ilegale in ascultarea telefoanelor de catre SRI.
Reprezentantul SRI a solicitat respingerea cererii depuse de Dinu Patriciu, declarand ca serviciul a respectat prevederile legale in interceptarea telefoanelor, invocand si lipsa calitatii procesuale active a companiei Rompetrol. Patriciu a fost audiat, in acest proces, pe 15 ianuarie, el declarand ca nu suma pe care o cere drept despagubire conteaza, mai important fiind ca SRI sa-si recunoasca vina, deoarece nu a avut mandat de interceptare a telefoanelor. Dinu Patriciu si SC Rompetrol SA au actionat in judecata SRI, dupa ce in presa au fost publicate, in aprilie 2006, stenograme ale SRI in care apareau discutii ale lui Dinu Patriciu cu diversi parteneri de afaceri.

Cand trebuia sa fie la Parchet, Nagy a plecat la Budapesta
Procurorii DIICOT au stabilit un alt termen, in 21 mai, pentru a-i prezenta ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, invinuirile care i se aduc in dosarul privatizarilor strategice, dupa ce acesta nu s-a prezentat ieri, la Parchet, fiind plecat la o reuniune, la Budapesta. Ministrul Zsolt Nagy era asteptat la Parchet, luni dimineata, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile din dosarul privatizarilor strategice, insa nu s-a prezentat, trimitandu-le procurorilor o cerere de amanare in care si-a motivat absenta aratand ca are agenda foarte incarcata si ca a trebuit sa mearga la reuniunea "Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana - noi oportunitati de afaceri", desfasurata in Ungaria, la Budapesta. Nagy este acuzat de actiuni care aduc atingere singurantei nationale, dupa cum a anuntat Parchetul la momentul la care a cerut Presedintiei acordul pentru inceperea urmaririi penale a lui Zsolt Nagy, dar fara sa precizeze concret care sunt faptele propriu-zise. In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu grupul Stantchev. Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, ar fi avut, printre altele, sarcina "de a verifica tot timpul daca membri grupului (Stantchev - n.n.) sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice", se spune in referatul pentru prelungirea mandatelor de arestare preventiva al unora dintre membrii grupului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.