ca actualul Palat UGIR-1903 starneste interesele altor organizatii patronale, cu toate ca a fost restituit continuatorului istoric al comunitatii industriasilor din perioada interbelica.
In ultima perioada, aproape toate confederatiile patronale
ca actualul Palat UGIR-1903 starneste interesele altor organizatii patronale, cu toate ca a fost restituit continuatorului istoric al comunitatii industriasilor din perioada interbelica.
In ultima perioada, aproape toate confederatiile patronale reprezentative la nivel national au solicitat cel putin sa aiba acces, daca nu chiar in proprietate, macar un etaj din cladirea cu cinci niveluri. Revendicarile au la baza argumentul ca edificiul este un simbol al miscarii patronale romanesti si, in consecinta, ar trebui sa apartina tuturor organizatiilor, nu doar UGIR-1903.

Palatul este supraevaluat
Aproximativ 34 milioane de euro este suma la care a fost evaluat Palatul UGIR-1903 de catre experti independenti, in urma cu doi ani. Cladirea, situata in centrul Bucurestiului, in apropiere de Piata Romana, are cinci niveluri deasupra solului, suprafata utila pe fiecare etaj fiind de minimum 600 mp. In plus, sediul industriasilor mai are doua niveluri la subsol, precum si buncare subterane care serveau de adapost antiaerian in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Chiar si asa, "cladirea este supraevaluata, o suma de 11.300 de euro/mp fiind exagerata", ne-a declarat Adrian Crivii, presedintele companiei de evaluare Darian. Specialistul crede ca un pret corect nu poate fi mai mare de 7 milioane de euro, calcul care a tinut cont de sumele obtinute prin inchirierea cladirii ca spatiu de birouri de clasa A.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.